• Forside

Tyrkiet appellerer bøde

Efterspillet til sejrsceremonien i Istanbul efter dette års tyrkiske Grand Prix er efterhånden ved at udvikle sig til en farce. Arrangørerne har appelleret den bøde på ca. 30 millioner kroner de blev givet, da FIA’s mente, at de brugte deres position politisk.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 10/10 2006 klokken 09:10

Den største bøde i motorsportens historie, blev udskrevet fordi den person som overrakte trofæet til løbsvinderen blev præsenteret som ”Præsident af den tyrkiske republik Nordcypern”.

Tyrkiet er det eneste land der anerkender Nordcypern, eftersom det var tyrkiske styrker der i 1974 invaderede den nordlige del af øen.

Arrangørerne har ved tidligere lejligheder udtrykt en lettelse over ikke at miste løbet, og har ikke overvejet at appellere, men det viser sig nu at sagen er en ganske anden.

Ifølge tidligere udtalelser vil bøden få store økonomiske konsekvenser for banen, og det er måske i lyset heraf at baneledelsen har besluttet at appellere.

Der er høring i sagen d. 7. november, og vi bringer naturligvis afgørelsen så snart den finder sted, hvilket gerne skulle være d. 8. i samme måned.