• Forside

FIA afviser Spa rygter

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/1 2006 klokken 18:01

Motorsportens styrende organ, FIA, afviser nu den seneste tids rygter om aflysning af Formel 1-løbet på Spa i 2006.

Rygterne om aflysningen af løbet på den legendariske Spa Francorchamps fik yderligere næring i fredags, hvor en belgisk lokalpolitiker hævdede, at gruppen bag F1-bossen Bernie Ecclestone havde meddelt, at løbet nu var blevet fjernet fra kalenderen.

Årsagen skulle angiveligt være manglende opgradering af pit og paddock. Men i dag, søndag, hævder avisen Daily Telegraph, at FIA ikke tager disse påstande seriøst.

Ecclestone har de seneste måneder været i forhandlinger med den Wallonske delstatsregering om fortsættelse af løbet på Spa, efter at organisationen bag løbene var gået konkurs.


Den elegante Eau Rouge kurve på Spa Francorchamps.

F1-bossen har hidtil udtrykt ønske om at beholde Spa på løbskalenderen, og tidligere på måneden så det ud til, at en ny 3-års aftale var ved at falde på plads.

Det egentlige problem menes at dreje sig om de omkostninger, som den Wallonske regering skal poste i renoveringsprojektet af banefaciliteterne samt de krav som FIA stiller til de kommende opgraderinger.

Endelig er der det tidsmæssige aspekt. Eksperter skønner, at det ikke vil være muligt at færdiggøre renoveringsarbejderne til det Belgiske Grand Prix d. 17. september 2006.

Tilsyneladende holder man da også hestene i Belgien for tiden. På Spa Francorchamps hjemmeside oplyses det således i dag, søndag, at billetsalget til det kommende Grand Prix er udsat indtil støtten bag banen er endeligt sikret.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Ecclestone.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER