• Forside

Holzer skal teste for BMW Sauber

Den kun 18 år gamle Marco Holzer får sidst i november sin F1 debut. Den unge tysker skal teste for BMW Sauber teamet, på València banen ved den spanske østkyst. Den kommende Formel 1 test er den førstepræmie, som Holzer vandt i ”Formel BMW” finalen i Bahrain sidste efter år.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/10 2006 klokken 15:10

I fredags satte BMW Sauber teamet den endelige dato, for Formel BMW køreren Marco Holzers Formel 1 test. Den unge tysker får chancen på Valencia banen i Spanien torsdag d. 23. november.

Formel 1 testen er en del af den præmie, som den unge tysker vandt sidste år, da han kørte først over stregen i ”Formula BMW World Final” i Bahrain. I finalen deltog i alt 34 af de bedste kørere fra de fire Formel BMW klasser i Tyskland, England, Asien og USA.

Finalens formål er, at give de bedste kørere fra de fire klasser en chance for at prøve kræfter med hinanden og, ikke mindst, at give ledelsen i BMW Motorsport muligheden for at håndplukke unge talenter, for andre kommer på de samme tanker.

Om den forstående test siger en spændt Marco Holzer: ”Denne Formel 1 test, er det største der kunne ske for mig. Nu er det et spørgsmål om at forberede sig på de fysiske kræfter som gør sig gældende i en Formel 1 racer.”

BMW Motorsports direktør Mario Theissen, som det seneste år har fulgt Holzers udvikling nøje siger om den forstående test: "Marco Holzer har mobiliseret mere en tilstrækkeligt bevis på sit potentiale i ”Formula BMW Germany."

Theissen forsætter. ”Han har fortjent denne test, efter sin overbevisende sejer i finalen sidste år i Bahrain. For Marco er testen en god mulighed for, at stifte bekendtskab med den dynamik som der er i en Formel 1 racer."

Marco Holzer er den fjerde kører fra Formel BMW, som får chancen i Formel 1. Før ham har det været tyskeren Nico Rosberg, kineseren Ho-Pin Tung og senest endnu en tysker, nemlig BMW Sauber teamets nye tredje kører Sebastian Vettel.

Vi skal for en god orden skyld lige gøre opmærksom på at dette års Formel BMW finale finder sted den 26. november på Valencia banen, hvor hele 38 unge kørere fra de fire serier vil dyste om 60.000 US$ og selvfølgelig hovedgevinsten: En test hos BMW Sauber teamet engang i det nye år.

Blandt favoritterne i dette års finale er den kun 17-årige tysker Christian Vietoris, som i overlegen stil sikrede sig den tyske Formel BMW titel.

Måske har Christian Vietoris allerede sat den kommende Formel 1 debutant lidt i skyggen. Marco Holzer formåede kun at blive nr. 3. i dette års tyske Formel BMW mesterskab med 129 point mod Vietoris imponerende 277 point. Så Holzer ved godt, hvad han er oppe imod.