• Forside

Zanardi: Ilden brænder stadig

Som tidligere beskrevet i dette medie, er den nu 40-årige italiener Alessandro Zanardi for en kort stund, på vej tilbage til Formel 1. 5 år efter ulykken, brænder ilden stadig i hans krop.

Af: (@bmf1.dk) d. 31/10 2006 klokken 09:10

Det havde nær kostet ham livet, men en utrolig fighter vilje og et brændende ønske om bare at køre ræs, er motivationen for den tidligere Jordan, Minardi, Lotus og Williams kører.

Derfor var der næsten ingen betænkningstid for den populære kører, da BMW´s teamchef Mario Theissen i forbindelse med BMW World Finals 24.-26. november, tilbød ham en plads i en specielbygget Formel 1 bil, med speeder og bremse monteret på rattet.

Alessandro Zanardi i en BMW Sauber F1.06 i Hinwil i Schweiz

Ifølge Mario Theissen startede det hele som en joke, men jo mere han og Zanardi talte om det, jo flere planer blev der lagt for dagen. Resultatet kan ses i Valencia til BMW´s World Finals.

Det var på Lausitzring i september 2001, at Zanardi deltog i Cart-serien, da hans bil forulykkede med næsten 320 km/t. Selvom reddere og ambulancefolk hurtigt var på stedet, var hans live i overhængende fare. Han havde mistet så meget blod, at han næsten var forblødt.

De store skader på hans ben, betød, at man måtte amputere begge ben. Dette stoppede dog ikke køreren, som siden ulykken har deltaget i FIA World Touring Car mesterskabet og vundet 2 runder i en BMW.

"Jeg ved udmærket godt, at jeg ikke bliver tilbudt en kontrakt med holdet, men bare at få chancen for at sidde i en Formel 1 bil igen, er utroligt",

udtaler Zanardi til Reuters, og fortsætter:

"Formel 1 handler om fart, og jeg er meget spændt på at se hvor meget der har ændret sig siden mit sidste løb i 1999. Jeg har stadig ilden", slutter han.

RELATEREDE NYHEDER