• Forside

Stoddart til Champ Car i 2007

I modsætning til hvad man ellers har været vant til fra Paul Stoddart side, så har der længe været stille omkring den ellers meget talende australier. Til et nyhedsbureau bekendtgør han nu sin tilbagekomst til ’open wheel racing’. Og det bliver i Champ Car.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/11 2006 klokken 12:11

Der har længe været stille omkring den karismatiske, tidligere Minardi F1 ejer Paul Stoddart, men stilheden blev brudt i dag. Fra Reuters har vi netop fået oplyst, at Minardi bliver et nyt team i den amerikanske konkurrent til Formel 1, Champ Car World Series.

”Det er næsten helt sikkert, at Minardi vil være i Champ Car i 2007,” udtaler Paul Stoddart i et telefoninterview fra Indianapolis, USA. ”De endelige detaljer i planen vil blive offentliggjort om få dage.”

Stoddart solgte sidste år sit evigt, økonomisk skrantende Formel 1 team til Red Bull milliardæren Dietrich Mateschitz, hvorefter teamet skiftede navn til Toro Rosso. Australieren har dog bevaret retten til Minardi-navnet, der nu er registreret som et britisk firma.

Her er det nuværende Champ Car kører Katherine Legge, da hun testede i en Minardi i 2005.

Det vides endnu ikke hvordan Stoddarts entre i den nordamerikanske vil forløbe. Han kan enten købe et eksisterende team eller købe en pakke og dermed starte et helt nyt team op fra bunden.

Flere kørere har været sat i forbindelse med Stoddarts nye tiltag. Således har de tidligere Minardikørere Jos Verstappen og Justin Wilson været nævnt og flere kilder peger også på østrigeren Patrick Friesacher.

De seneste tre sæsoner har Champ Car været domineret af franskmanden Sebastien Bourdais. Sæsonens sidste løb køres i denne weekend i Mexico City, og det forventes, at Stoddart vil bekendtgøre beslutningen her.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.