• Forside

Officielt: Timo Glock testkører for BMW Sauber

BMW Sauber har netop bekræftet overfor os, at Timo Glock bliver 2. testkører for teamet i 2007. Således danner han par med teamets anden testkører, Sebastian Vettel, der blev bekræftet allerede i oktober i år.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/12 2006 klokken 13:12

Så er tyskeren Timo Glock tilbage i Formel 1, hvor han skal fungere som testkører for BMW Sauber F1 Team. Han vil her teste sammen med Sebastian Vettel og dermed levere data til teamets faste kørere Nick Heidfeld og Robert Kubica.

”Vi har kendt Timo i lang tid allerede,” forklarer BMW Motorsports direktør Mario Theissen. ”Han startede sin formel karriere i Formel BMW for seks år siden og har vundet to titler.”

”Siden da har han haft succes og samlet erfaring i flere serier, herunder Formel 3, Formel 1 og Champ Car i USA. I 2006 kørte han meget overbevisende i GP2. Han vil assistere os i testarbejdet, men der er ingen planer om at involvere Timo i fredagstræningerne før løbene.”

Timo Glock glæder sig til at sætte sig i sin BMW Sauber F1.07 Her er det Sebastian Vettel under en test på Jerez.

Timo Glock ser frem til sit arbejde for BMW Sauber: ”Jeg er kommet til at kende teamet igennem mine to testsessioner i Barcelona og Jerez, og jeg glæder mig virkelig til at komme bag rattet af en BMW Sauber F1.07 i 2007,” udtaler han.

”At køre i en Formel 1 racer er ganske enkelt den største udfordring man kan få som racerkører. Formel 1 har altid været mit mål,” slutter Glock.

Samtidig med arbejdet hos BMW skal Timo Glock fortsætte i sin anden sæson i GP2 for iSport teamet. I den tætte kamp om mesterskabet i år, sluttede tyskeren på en samlet 4. plads.

I 2006 blev det til 2 sejre i GP2, og Glock lå til en samlet plads som nr. 3 i mesterskabet, indtil en ulykke på Monza satte en effektiv stopper for de drømme. Derefter måtte han opleve løbet fra sidelinien med en beskadiget hånd.

Timo Glock sluttede som nr. 19 i Formel 1 feltet i 2004, hvor han kørte for Jordan Grand Prix. Det blev til fire Grand Prix’er samt testkørsler. I 2005 kørte tyskeren i Champ Car, hvor han blev Rookie of the Year og sluttede på en samlet 8. plads.

Se vores liste over hold og piloter i næste sæson her.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.