• Forside

Surtees: Hamilton kan overraske

Ifølge den tidligere verdensmester John Surtees, har McLaren lavet en god handel i den unge komet, Lewis Hamilton. Surtees mener, at briten sagtens kan vinde løb i sin første sæson

Af: (@bmf1.dk) d. 29/12 2006 klokken 18:12

John Surtees, der i 1964 vandt verdensmesterskabet i en Ferrari, udtaler han til People, at Hamilton i hans øjne sagtens kan imponere og endda vinde løb i sin første sæson. Men det handler også om, at bilen skal være konkurrencedygtig, advarer Surtees.

Det blev en overraskelse for mange, da McLaren annoncerede at det blev den kun 21-årige brite Hamilton, som skulle være team kollega med Fernando Alonso. David Coulthard var ikke sen til at meddele, at han syntes McLaren havde "forfremmet" Hamilton lige lovlig hurtigt og at det endda kunne ødelægge hans karriere, før den startede.

Lewis Hamilton tester en McLaren Mercedes F1 i Barcelona, November 2006

Men John Surtees er altså af en anden mening: "Jeg tror Lewis kan overraske en del mennesker. Det er ikke fuldstændigt umuligt at han kan vinde et løb til næste år. Han har evnerne, hurtigheden og et klart hoved, så han skal nok klare sig".

Den gamle mester går videre og siger: "Lewis´ karriere vil udvikle sig hurtigere end Jensons. Han er en meget anderledes person end Jenson. Han vill ikke blive overrasket over hans pludselige tilstedeværelse i Formel 1 eller de indtjeningsmuligheder der er, i forhold til Jenson".
Dog mener Surtees, at Buttons 2007 sæson vil byde på en mere formfast og træfsikker Button, hvorimod Lewis nok kan komme med fine resultater, men også lave de fejltagelser der unægteligt vil komme.