Få sæder tilbage. Kan Kevin blive i Formel 1?

Efter at det nu er officielt, at Alfa Romeo og Williams beholder begge deres kørere, er der ikke mange realistiske ledige sæder tilbage til Kevin Magnussen. Men især et interessant sæde, er fortsat en mulighed.

Kevin Magnussen . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/10 2020 klokken 14:10

Det er officielle ledige sæder til rådighed hos Mercedes, Red Bull, AlphaTauri og HAAS.

Det sidste hold, er selvklart ikke en option for Magnussen, der pænt har fået besked på at pakke sit grej, efter denne sæson.

Mercedes, hvor Hamilton endnu ikke er bekræftet, er næppe en seriøs option, da alle forventer at Hamilton snart bliver bekræftet. Det hele lader dog til at hænge sammen med, at Hamilton kun ønsker at skrive under for et enkelt år, mens Mercedes vil have ham bundet i længere tid.

Men sæderne hos Red Bull, hvor kun Verstappen er bekræftet, og AlphaTauri, hvor Gasly er bekræftet, er slet ikke så urealistiske som mange går og tror.

Det er. nærmest, usandsynligt at Alexander Albon får en sæson mere hos Red Bull og der er efterhånden også meget der tyder på, at han ikke bare bliver rykket ned i ToroRosso igen, men ryger helt ud.

De to sæder har 3 reelle kandidater.

Nico Hülkenberg, der allerede har været tæt på Red Bull sædet da der skulle køres i Tyskland, som stand in for Albon, der havde en tvivlsom Covid test.

Det blev som bekendt ikke til noget, men Helmut Marko og Nico Hülkenberg har holdt kontakten, selvom Marko senere har udtalt, at han ikke er et emne.

Nico HulkenbergNico Hulkenberg
Copyright Sahara Force India


Sergio Perez, der blev droppet af Racing Point, for at gøre plads til Vettel.

Perez har stærke sponsorer med sig, men hos Red Bull betyder penge mindre end talent og en utrænet Hülkenberg viste, at han kunne matche Perez, hvilket var skidt for mexicaneren.

Japans GP 2014Japans GP 2014
Copyright Sahara Force India


Så er der Kevin Magnussen.

Red Bull havde fat i Magnussens bagland, da de stod overfor at fyre Gasly fra deres hold, men besluttede at bytte rundt på Gasly og Albon, frem for at smide Gasly helt ud af Formel 1.

Det har siden vist sig at være en god beslutning, i hvert fald at beholde Gasly.

I første omgang så det også ud til at være en god beslutning at få Albon op i Red Bull, men siden er det gået stærkt ned af bakke for Albon, der kun holder fast i sædet fordi Red Bull ikke lige har en oplagt afløser klar.

Uden en kontrakt i 2021, står Kevin klar til at hoppe ned i Red Bull eller Toro Rosso raceren, hvor det ser mest sandsynligt ud at det bliver Red Bull. Et skifte der giver Kevin mulighed for at vise, at han er så god som de fleste danskere tror, når han bliver sat i en potentiel vinderbil.

Hvis valget reelt står mellem de 3, ser det faktisk ud til at Kevin har de bedste kort på hånden. Men det er nu kontrakten skal underskrives, da det ser ud til at hele kørerkabalen falder på plads, indenfor meget kort tid.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams forlænger med Russell og Latifi Emilia-Romagnas GP: Den frie træning »