• Forside

Kæmpe løn til Alonso?

Michael Schumacher har i mange år været Formel 1 feltets bedst lønnede kører. Kimi Raikkonen var udset som den næste topscorer indenfor lønninger med hans skifte til Ferrari, men han får kun peanuts, hvis man skal tro på den løn Fernando Alonso siges at få.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/1 2007 klokken 20:01

Den spanske avis Diario As hævder, at Fernando Alonso kommer til at tjene 40 mio dollars for hans 2007 sæson hos McLaren i 2007. Hvis det tal passer forstår man godt, hvorfor man har valgt den billige Lewis Hamilton, som andenkører.

Mon ikke 1-tallet og et par spanske sponsorer har lunet godt i Alonsos lønningspose

Kimi Raikkonen vil ifølge samme avis tjene 24 mio dollars for 2007 sæsonen, mens Michael Schumacher skulle have tjent 46 mio dollars for 2006 sæsonen.

Det er svært at vide, hvor meget man skal lægge i tallene, når det nu er en spansk avis, der vil have et naturligt forhold til at fremhæve spanske motorsportskørere fremfor de udenlandske kørere, men der er ingen tvivl om, at Fernando Alonso bliver vellønnet.

Men Fernando Alonso sagde efter offentliggørelsen af McLaren kontrakten i slutningen af 2005, at det ikke var for pengenes skyld, at han skiftede teams. Det er lidt svært at tro på, hvis beløbet er rigtigt.