• Forside

Ernesto Viso håber på et sæde hos Toro Rosso

Den venezuelanske GP2 kører Ernesto Viso har i denne uge haft et møde med Gerhard Berger. Venezueleren som nyder godt af en betydelig økonomisk fra ”PDVSA” håber, at han kan sikre sig pladsen som fredags tester i det italienske team.

Af: (@bmf1.dk) d. 18/1 2007 klokken 11:01

I følge Autosoprt.com har den venezuelanske racerkører Ernesto Viso tidligere på ugen haft et møde med Toro Rosso's teamchef Gerhard Berger. Ernesto Viso som sidste år kørte for iSport teamet i GP2 klassen går nu målrettet efter det tredje sæde i det italienske team.

Om mødet med Gerhard Berger siger Viso ”Vi havde et positiv møde. Vi diskuterede en række muligheder som kunne komme op i løbet af sæsonen - ikke bare som fredags tester, men også mulighederne for at køre nogle løb”

Den 21 årige venezueler har tilsyneladende en betragtelig økonomisk stødte med sig fra sit hjemland, ikke mindst fra det nationale olieselskab PDVSA (Petróleos de Venezuela Sociedad Anónima). Men på trods af Visos optimisme er det langt fra sikkert, at det vil lykkes ham at få en plads i teamet.

Toro Rosso teamet er det eneste team som endnu mangler at offentligører deres kører forud for denne sæson. Gerhard Berger har ved flere lejligheder givet udtryk for, at teamets nuværende kører Tonio Liuzzi og Scott Speed er i ”Pole Position” til at beholde de eftertragtede sæder.

Men til trods for de gentagende udmeldinger, så har det længe sviret med diverse rygter senest d. 22. december hvor portugiseren Tiago Monteiro blev sat i forbindelse med Toro Rosso teamet og han er ikke den eneste.

Hollænderen Robert Doornbos manager har over for F1 Racing.net bekræftet, at de også ligger i forhandlinger med Toro Rosso. Doornbos kandidatur støttes tillige af Dietrich Mateschitz, som jo ejer halvdelen af Toro Rosso teamet.

Ernesto Viso chancer for at få det sidste sæde i Toro Rosso teamet afhænger således i høj grad af de øvrige forhandlinger, for hvis det lykkes for enten Monteiro eller Doornbos at forhandle sig til et sæde i teamet, må det regnes for sandsynligt, at det er Scott Speeds som må vige pladsen.

Hvis det bliver tilfældet må det forventes, at det tredje sæde tilfalder Scott Speed. Amerikaneren er som bekendt et produkt af Red Bulls amerikanske køreudviklings program, som blev etableret med den hensigt, at fremme amerikansk motorsport og få en amerikaner i Formel 1. Så det er næppe sandsynligt, at Scott Speed må forlade teamet.