Motorstraf på vej til Verstappen

Uheldet på Silverstone betyder at Red Bull bliver nød til at se frem mod, at tage en straf for at tage en 4. motor i brug. De håber dog på at der kan dispenseres, men arbejder på at finde en løsning.

Spaniens GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/8 2021 klokken 14:08

Red Bulls rådgiver Dr. Helmut Marko, indrømmer at Max Verstappens Honda motor, som sad i bilen da han havde det store uheld på Silverstone, trods store anstrengelser, ikke ser ud til at kunne ræddes.

Det betyder at Red Bull bliver nød til at tage en straf, for at anvende flere end de 3 tilladte motorer på en sæson, hvilket vil sende ham ned i feltet.

Marko bekræfter dog, at det hverken vil blive i Belgien eller Holland, at de vil skifte motor, men understreger samtidig, at de mangler et endeligt overblik over 2021 kalenderen, for at kunne se hvor det vil være bedst at foretage det endelige skifte.

Perez har samme problem, efter hans seneste uheld, der også beskadigede hans motor.

Samtidig holder de øje med hvad der sker hos Ferrari, der står med et lignende problem med Leclerc's bil, efter han blev påkørt af Lance Stroll.

"Ferrari er i dialog med FIA omkring problemet, hvilket vi følger tæt," kom det fra Marko.

Ud over udfordringen med budgettet, er der flere hold der siger, at det må være holdt der forsager uheldet, der betaler for gildet og at når en motor eller gearkasse bliver ødelagt på grund af en andens fejl, burde de kunne slippe for straf.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hollandske hooligans mod Hamilton? En syg Lundgaard imponerede i IndyCar-debut »