Latifi bliver hos Williams - sandsynligvis

I forbindelse med Belgiens Grand Prix har Williams’ teamchef indikeret, at Nicolas Latifi sandsynligvis bliver hos det engelske team i 2022.

Nicholas Latifi fra Williams . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/8 2021 klokken 15:08

I Ungarn fik Nicolas Latifi sine første point som F1-chauffør, og det kan ikke afvises at have fået betydning for kontraktforhandlingerne med Williams for 2022-sæsonen.

Således svarede teamchef Jost Capito “ja, det ser sådan ud”, da han blev spurgt, om Latifi fortsætter hos Willams i næste sæson.

Spørgsmålet var en naturlig konsekvens af de mange rygter om George Russells mulige skifte til Mercedes som afløser for Valtteri Bottas, der til gengæld (bl.a.) er rygtet tilbage til sit gamle Williams-sæde.

Capito regnede med, at teamet ved udgangen af dette år få vished for, at Latifi er stærk nok til at lede teamet, hvis det bliver nødvendigt.

"Måske ikke nu, men han forbedrer sig virkelig løb for løb, og jeg er sikker på, at han ved slutningen af sæsonen er klar til at gøre det," forklarede Williams-bossen.

Nicolas LatifiNicolas Latifi
Copyright Williams F1


"George (Russell, red.) og ham arbejder godt sammen. De tilbringer også meget tid sammen både på og uden for banen. Dertil kommer, at han arbejder godt sammen med ingeniører og er meget klar i sin kommunikation.”

Ved pressekonferencen torsdag blev Latifi derfor spurgt ind til chefens udtalelser, og canadieren mener, at han har erfaringen til at erstatte Russell, hvis det bliver aktuelt.

"Jeg tror bestemt, at resultatet fra Budapest ikke vil skade min sag, men hvor meget det betyder i det spørgsmål… det er egentlig ikke op til mig at afgøre,” lød det fra Latifi.

"Bag kulisserne ved teamet, hvad jeg er i stand til at levere. Budapest var en unik situation, men jeg viste, at jeg var i stand til at udnytte det, når muligheden kom, hvilket nogle gange er meget vigtigt i Formel 1.”

I det interne regnskab fører Latifi på 15. pladsen med 6 point foran Russell, der har 4 point på 16. pladsen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Perez fortsætter hos Red Bull i 2022 Belgiens GP: 2. frie træning »