• Forside

Honda præsenterer RA107

Efter en succesfuld test på Circuit de Catalunya ved Barcelona i Spanien i går har holdet udtalt sig om den nye racer, der i første omgang er blevet præsenteret i testfarverne sort og hvid.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 25/1 2007 klokken 12:01

Så kom turen til Honda, der i dag præsenterede sin nye bil i de midlertidige farver, sort og hvid. Den endelige bemaling, eller liveri som det kaldes, ventes først i næste måned.

Efter at holdet sluttede på fjerdepladsen i konstruktørernes mesterskab sidste sæson, er der i år forventninger om at forbedre denne position.

Den første til at teste den nye racer var Rubens Barrichello, medens Jenson Button tester den senere i dag.

Rubens Barrichello, RA107 Technical Insight launch.

Efter testen udtalte Rubens Barrichello:

”Vi var tilfredse med de første resultater af testen i går med RA107, men der er stadig en del test på banen, der skal gennemføres”

Og han fortsætter:

”Udviklingen af RA107 er resultatet af 10 måneders udviklingsarbejde, som begyndte på næsten samme tid, som RA106 havde sin løbsdebut. Den vigtigste designudfordring har været på det aerodynamiske område samt at udvikle vores forståelse for de nye dæk fra Bridgestone. Vi ser nu frem til at benytte bilen i Australien den 18. marts.”



Den sorte farve er valgt med omhu: Sort gør vanskeligere for konkurrenterne at se hvilke nye dele holdet har udviklet. Det samme gør sig så desværre også gældene for os her på redaktionen.

Honda har defineret sæsonens mål meget enkelt, og det handler om stabilitet.

”Vores mål er ganske enkle til denne sæson,” sagde Nick Fry på morgenens pressekonference i forbindelse med lauchen af Honda RA107. ”For det første vil vi være fuldt konkurrencedygtige igennem hele sæsonen, og det er noget som dette team, også under BAR, aldrig har opnået.”

”Sidste år havde vi en rimelig start og vi var temmelig gode i slutningen af året, men i midten af sæsonen var vi svage i flere løb, hvilket var meget skuffende,” fortsatte Fry.

”Selv i vores bedste år, 2004, røg vi ned i en bølgedal i midten af året, så vores mål er ganske enkelt at være konkurrencedygtige fra start, konkurrencedygtige i midten af sæsonen og så at slutte stærkt.”

Rubens Barrichello, RA107 Technical Insight launch

Man har bestemt heller ikke noget imod at vinde løb, hvis det skulle være.

”Om vi vil vinde løb? Selvfølgelig,” sagde Fry. ”Efter at have vundet vores første sejr sidste år (Ungarn, red.), har vi jo fået smag for det, og vi ønsker at vinde mere.”

”Konkurrencen i år bliver utrolig hård, og der er sandsynligvis flere teams som vil være i stand til at opnå podieplaceringer end i noget andet år i nyere tid. Men jeg er overbevist om, at vi kan gentage vores sejr fra sidste år, ja, måske endda mere, hvem ved.”

RA107 har flere innovative detaljer som er med til at understrege, at Honda nu leverer F1-biler som de selv står 100% bag – for første gang i næsten 40 år.

”Denne bil er meget vigtig for os, fordi den er den førte rigtige Honda siden 1968, så jeg mener, at dette er en meget vigtig dag for os,” sagde Nick Fry.