Comeback til Kimi – i NASCAR

Der gik ikke så lang tid, før Kimi Räikkönen igen fik lyst til at rive lidt i rattet i en racerbil: Den finske Formel 1-verdensmester skal nu prøve kræfter i NASCAR. I første omgang dog kun for et enkelt løb.

Kimi Räikkionen tager afsked med Formel 1 . Copyright Alfa Romeo Racing

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 27/5 2022 klokken 08:05

Efter 349 F1-løb afsluttede Kimi Räikkönen sin F1-karriere i december 2021, men nu er han tilbage for en kort bemærkning - i NASCAR:

Til sommer, nærmere bestemt den 21. august, sidder Räikkönen bag rattet i en NASCAR-racer fra Trackhouse Racing Team på banen Watkins Glen, staten New York.

Dermed får Kimi Räikkönen sin debut i den højeste NASCAR-liga, nemlig NASCAR Cup Series.

Finnen skal køre den tredje Chevrolet Camaro ZL1 fra Trackhouse med startnummer 91: Der er tale om en „deltids-racer”, hvor den tredje bil er reserveret til ”internationale” kørere inden for det såkaldte "Project 91" - altså en form for gæstekører.

Kimi Räikkionen tager afsked med Formel 1Kimi Räikkionen tager afsked med Formel 1
Copyright Alfa Romeo Racing


I 2011 kørte Räikkönen i den anden NASCAR-liga (dengang Nationwide-serien, i dag Xfinity-serien) og i den tredje NASCAR-liga (Truck-serien) hver et løb for Kyle Buschs team.

I øjeblikket er der dog kun tale om et enkelt løb den 21. august i år. Om finnen fortsætter i NASCAR, ved ingen i øjeblikket – men man skal aldrig sige aldrig til Kimi Räikkönen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren: Ricciardo skuffer Ecclestone anholdt »