• Forside

Hvem er Jodie Hemming?

Der har været kvinder i Formel 1 før, det ved vi. Giovanna Amati tilbage i 1992, Desiré Wilson i 80´erne og i 1975 scorede Lella Lombardi et halvt point i det spanske GP. Men er tiden inde til endnu en kvindelig kører? Jodie Hemming gør hvad hun kan.

Af: (@bmf1.dk) d. 8/2 2007 klokken 09:02

Den engelske racerkører Jodie Hemming, virker måske som et ret ubeskrevet blad i motorsports sammenhæng. Men faktisk er hun ret succesfuld.

Som 13-årig begyndte hun at deltage i Junior TKM gokart-serien og var tæt på at vinde det første år. Det var i 1998.

Hun har senere skiftet gokarten ud med større og større hestekræfter og i 2002, sad hun for første gang i en enkeltsædet racer.

Sådan så de ud, de hedengange Jordan-racere. Her er det Nicolas Kiesa i Shanghai, 2005.

Skiftet til Formula Honda 600 serien, var en rigtig god ide. I sin kun anden sæson vandt hun samtlige 15 løb og dermed titlen på en ganske overbevisende måde.

I foråret 2006 besluttede hun sig så for, at det var nu hun ville køre Formel 1 biler. I et løb for tidligere Formel 1 biler på Brands Hatch, sluttede hun på en imponerende tredjeplads i en Jordan fra 1997. I sig selv en præstation.

Siden da har hun kørt i Formel Renault serien, samme serie som en vis hr. Räikkönen, men til sommer er hun tilbage i en Jordan.

Jodie Hemming

Det sker i forbindelse med GPLive serien, hor hun skal køre en Jordan fra 1997 som Ralf Schumacher og Giancarlo Fisichella har kørt i. Løbet vil blive afholdt på Donington Park i maj dette år.

Løbet er sædvanligvis et stort tilløbsstykke, da fansene har mulighed for at se gamle Formel 1 kørere i en mere afslappet forbindelse. Dette år vil Jodie forsøge at vinde et løb og dermed blive den første kvindelige vinder af et Formel 1 løb.

"Jeg ser virkelig frem til GPLive begivenheden på Donington Park," siger Jodie. "Jeg får mødt en masse fans og ikke mindst gnide skuldre med en masse store navne indenfor motorsporten. Det er himlen," jublede den 21-årige kvinde.

Selvfølgelig ved vi godt, at det ikke er et rigtigt Formel 1 løb, men spændende er det i hvert fald.