Nyt sprintformat på vej

Sprintformatet, som har været brugt siden 2021, står nu overfor en betydelig ændring. Nu skal sprintløbet ikke længere afgøre startgridden til søndagens Grand Prix.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 21/4 2023 klokken 13:04

Et nyt sprintformat er lige på trapperne og skal efter planen tages i brug til Aserbajdsjans Grand Prix. Det melder Autosport, som samtidig skriver, at formatet skulle være godkendt af samtlige teams.

I det nye format skal sprintløbet ikke have indvirkning på startgridden til søndages løb. I stedet skal startgridden fastsættes ud fra en almindelig kvalifikation. Kvalifikationen skal stadig foregå om fredagen, ligesom det altid har været i en sprintweekend.

Lørdagen bliver dog lidt anderledes, for her skal den anden frie træning erstattes af en kort kvalifikation, som skal afgøre startgridden til sprintløbet senere på dagen. Fans kan derfor se frem til en lørdag fyldt med spænding i det nye format.

Flere kørere har udtrykt et ønske om at få ændret sprintløbene, så de ikke afgjorde startplaceringerne til løbet søndag. Blandt andet har Max Verstappen kaldt på ændringer. Han mente ikke, at man kunne køre rigtig race under sprintløbet, fordi de fleste point var at hente om søndagen.

Med det nye format håber man på, at kørerne kan tage større chancer under sprintløbet, fordi det ikke har betydning for deres startplacering om søndagen. Dermed er håbet, at sprintløbene vil give mere spænding, end vi tidligere har set.

Ifølge Autosport er det blot en formalitet at få det nye format endelig godkendt, hvilket man forventer sker i løbet af næste uge.


OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vasseur tvivler ikke på motivationen hos Ferrari Australiens GP - Weekenden i billeder »