Englands GP: Dagen derpå

McLarens genopstandelse, rygende Ferrari-motorer og en Mexicaner der ikke får det optimale ud af sin racer. BMF1.dk har analyseret på løbsweekenden.

Englands Grand Prix 2023 . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 10/7 2023 klokken 21:07

Det er dagen derpå efter Englands Grand Prix 2023. Mens Max Verstappen får vasket champagnen (Ferrari-boblerne er faktisk ikke ægte champagne, red.) af kører-dragten og sat endnu et trofæ i skabet, så måtte Sergio Perez endnu engang se et pinligt kvalifikationsresultat ødelægge sin weekend. Mexicaneren var ude allerede i Q1 i lørdagens kvalifikation og måtte dermed starte som nr 15 i løbet. Perez selv forsikrer sine fans om at han nok skal vende tilbage til toppen af feltet, men det psykiske pres er enormt når Verstappen tager sejr efter sejr i den anden Red Bull racer.

Englands Grand Prix 2023. De to Red Bull kørere, Max Verstappen og Sergio Perez med Daniel RicciardoEnglands Grand Prix 2023. De to Red Bull kørere, Max Verstappen og Sergio Perez med Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool


Haas-Ferrari

Tre motorfejl i to løbsweekender. Det er generelt sjældent at man ser motorer bryde i brand så de mange problemer for netop Haas må give nogle bekymrede miner. Set med danske øjne er timingen elendig. Kevin Magnussen arbejder hårdt på at indhente Nico Hülkenberg i den anden Haas-racer, men opgaven er umulig når materiellet ikke fungerer. På den positive side, så udtalte Hülkenberg efter løbet at Haas-racerens dækslid ikke var så slemt undet løbet. Det har ellers været et stort problem for begge kørere - god fart når der skulle køres kval, men i løbet sejler placeringerne bare væk igen.

Englands Grand Prix 2023. Kevin MagnussenEnglands Grand Prix 2023. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


McLaren - fra sjok til podie

Da 2023-sæsonen startede i Bahrain, blev Lando Norris nr 17 - sidst af de kørere der fuldførte og hele 2 omgange efter vinderen. Flere opgraderinger er kommet til og raceren er nu både konkurrencedygtig i løbet og i kvalifikationen.

Vi bør også lige nævne Williams i samme omgang. Alex Albon har længe været godt med i løbene men i denne weekend var det begge kørere som var med i den sjove ende af feltet. Albon sluttede som P8 og der er nok flere point på vej.

Englands Grand Prix 2023. Alex AlbonEnglands Grand Prix 2023. Alex Albon
Copyright Williams F1

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: Weekenden i billeder De Vries angiveligt fortid hos AlphaTauri »