Optakt til Ungarns Grand Prix

Med en ”ny” mand på gridden ankommer Formel 1-feltet til Ungarn, hvor der for en stund er større fokus på AlphaTauri end på Red Bull, mens McLaren kommer med selvtillid udover det sædvanlige. Her kan du læse BMF1.dk's optakt til Ungarns Grand Prix

Ungarns Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 19/7 2023 klokken 15:07

Vi nærmer os langsomt sommerpausen i Formel 1, men vi kan stadig se frem til to forhåbentligt spændende løb, inden vi når dertil. I denne weekend gælder det Ungarns Grand Prix, hvor et velkendt ansigt gør comeback.

Daniel Ricciardos comeback
Der har længe været snakket om Nyck De Vries, og hans dårlige resultater i denne sæson. Nu gik den så ikke længere. Hollænderen har fået sparket, og ind er kommet en fanfavorit i Daniel Ricciardo. Australieren stod efter sidste sæson noget overraskende uden et sæde, men der gik altså kun et halvt år, før han igen blev en del af Formel 1-gridden.

Nu er spørgsmålet så, hvordan han klarer sig i AlphaTauri-raceren, som ikke har set alt for god ud i denne sæson. Daniel Ricciardo viste rigtig god fart, da han kørte test i Red Bull-raceren efter Storbritanniens Grand Prix, så han har stadig farten i sig.

Yuki Tsunoda skal med sin nye teamkammerat oppe sig, hvis han ikke skal køres bagud. Han er stadig ung, og han er helt sikkert en del af Red Bulls fremtid. Men hvis han ikke kan følge med Daniel Ricciardo, så er et skifte til Red Bull måske ikke så oplagt. Det er derfor i høj grad også en eksamen for ham for at vise Helmut Marko, at han fortjener et sæde hos Red Bull.

McLarens ”raketskib”
Efter Storbritanniens Grand Prix kaldte Lewis Hamilton McLarens bil for et raketskib. McLaren kommer da også med en enorm portion selvtillid efter P2 og P4 i løbet på Silverstone.

Hungaroring er dog en noget anden type bane end Silverstone, og derfor er det svært at forudsige, hvordan McLaren kommer til at klare sig. Banen er ikke på samme måde en højhastighedsbane som Silverstone, så den passer derfor ikke ligeså godt til McLaren-bilen.

De fleste vil nok blive overrasket, hvis McLaren har samme fart i denne weekend som på Silverstone. Der bliver spekuleret i om Aston Martin kan få en god weekend, da banen måske vil passe bedre til deres bil. Vi bliver dog først for alvor kloge, når bilerne triller ud til træningen fredag.

Fakta
Kørerne skal køre 70 omgange på Hungaroring under Grand Prixet om søndagen. Banen har en længde på 4,3 kilometer, og omgangsrekorden er sat af Lewis Hamilton og lyder på 1:16.627.

Hungaroring byder på to DRS-zoner, hvor den første er ned ad start/mål-langsiden, mens den næste er at finde mellem sving et og to.

Pirelli har i denne weekend taget de bløde dæk med i form af C3, C4 og C5. Dog skal vi huske, at der til kvalifikationen skal bruges både hard, medium og soft dæk, så der er altså ikke frit valg i denne weekend under kvalifikationen.

Løbet starter kl. 15 søndag, og det kan som altid følges på TV3+ eller F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magtkamp mellem FIA og Formel 1 Ungarns GP: 1. frie træning »