Budgetloftet kan få Hamilton til at stoppe

Mercedes stjernen Lewis Hamilton, har endnu ikke indgået en ny aftale med Mercedes, selvom hans nuværende kontrakt udløber efter denne sæson. Mere og mere tyder på, at det heller ikke kommer til at ske.

Hamilton . Copyright Mercedes

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/8 2023 klokken 15:08

Mercedes valgte fra sæsonstarten, at give den endnu et forsøg, med deres Zero-Pod design, der viste sig at være ramt helt ved siden af, da man indførte de nye aerodynamiske regler, med "ground effect" i sidste sæson.

Trods det, valgte Mercedes igen til denne sæson, at komme med en bil der var opbygget ud fra samme principper, hvilket Lewis Hamilton ikke var længe om at fortælle omverdenen sin mening om.

Mercedes holdchef, Toto Wolff, meldte ud, i vinterpausen, at man forventede at have en ny aftale på plads med Hamilton, inden sæsonstarten. Men Hamilton ville det anderledes.

Forlydender om, at Hamilton først skulle se hvordan den nye bil klarede sig, kom frem. Og da bilen viste sig ikke at være konkurrencedygtig, til trods for at den var et stort fremskridt i forhold til W13 fra 2022, samtidig med at underskriften fra Hamilton udeblev, tydede mere og mere på, at det faktisk var netop det Hamilton ville sikre sig, inden han skrev under på en ny aftale.

Halvvejs inde i Formel 1 sæsonen, og der er fortsat ikke en underskrift. Samtidig er det kommet frem, at man er tæt på at ramme budgetloftet, efter at Mercedes har brugt store summer på, at udvikle en stort set ny bil, nu med Side Pods.

Men nu begynder det at blive udfordrende for Hamilton, da han ikke bare kan komme over til et andet tophold. Eneste chance han har, er at rykke til Ferrari, som han også flere gange har været rygtet over til. Problemet er bare, at Ferrari også lader til at kæmpe for at følge med de suveræne Red Bull racere.

Red Bull er ikke en mulighed, mens McLaren stadig er for ustabil, til at det kan virke som en reel løsning.

Lewis Hamilton behøver naturligvis ikke at blive i Formel 1. Han har opnået næsten alt hvad han har drømt om, og han er meget opmærksom på, at det er ved at være sidste chance, hvis han skulle sikre sig det 8. mesterskab, der vil gøre ham til den mest vindende, nogensinde.

Hvis Mercedes ikke kan vise ham en 2024 racer, som han tror på kan vinde løb, kan vi forvente at Lewis Hamilton har kørt sin sidste sæson i år.

Hvis Felipe Massa samtidig får held med at omstøde Hamiltons første mesterskab, til egen fordel, så han kommer ned på 6 titler, vil det nok være endnu hårdere for Hamilton at finde motivation til at tage endnu en sæson, i en bil han ikke er sikker på kan vinde løb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner beder Ferrari om hjælp de Vries til Red Bull »