Optakt til Spaniens Grand Prix

Efter en smuttur til Canada er Formel 1 tilbage i Europa, hvor der venter tre løbsweekender i streg. Er Bearman allerede på plads hos Haas, og er Mercedes på vej tilbage mod toppen? Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Spaniens Grand Prix.

Spaniens GP . Copyright Alfa Romeo F1 Team Stake

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 19/6 2024 klokken 14:06

Formel 1 er tilbage i Europa efter et dramatisk løb i Canada. Forude venter en spændende trippleheader med løb på Circuit de Barcelona-Catalunya, Red Bull Ring og Silverstone.

Efter løbet i Canada er der masser at tale om i Formel 1, hvor fremtiden for Carlos Sainz stadig er uvis, og det bliver helt sikkert et samtaleemne i løbet af weekenden.

Bearman hos Haas
Selvom intet endnu er officielt fra Haas’ side, så tyder det på, at Oliver Bearman bliver manden, der fra næste sæson skal sidde i det ene sæde hos Haas. Det britiske medie Daily Mail skriver i hvert fald, at Oliver Bearman allerede har underskrevet en aftale med Haas fra 2025.

Foruden dette rygte så får Oliver Bearman igen tid i Haas-bilen under FP1. Der bliver altså holdt godt øje med Bearman, og det bliver spændende at se, hvornår vi får en officiel udmelding fra Haas omkring næste års kørelineup.

Mercedes tilbage mod toppen?
I Canada viste Mercedes for første gang i lang tid, at de er i stand til at kæmpe med i den helt sjove ende af Formel 1-feltet. Det bliver derfor spændende at se, om farten i Canada var en enlig svale, eller om Mercedes rent faktisk har fundet noget fart i bilen.

Selv mener teamet, at den kommende weekend i Barcelona bliver en god indikator for, om de er på vej i den rigtige retning. Banen i Barcelona byder på både hurtige og langsomme sving, og dermed kan man få testet bilen på flere parametre.

Presset Sargeant
Hvis ikke Logan Sargeant var presset i forvejen, så blev han det i endnu højere grad, da FIA i sidste uge meddelte, at det nu er muligt for en kører at komme i Formel 1, selvom man ikke er fyldt 18 år. Det baner i høj grad vejen for unge Andrea Kimi Antonelli, som af mange er udset som afløseren for Lewis Hamilton hos Mercedes.

Det er dog først muligt fra 2025, men med de nye regler er det blevet muligt for Mercedes at se Antonelli an i Formel 1, inden man træffer en endelig afgørelse. Det kunne eksempelvis være hos Williams, og her står Logan Sargeant for skud.

Præstationerne fra den amerikanske kører har ikke været overbevisende, og der er næppe nogen, der er i tvivl om, at Sargeant er færdig hos Williams senest ved udgangen af denne sæson. Derfor er presset nu ekstra stort på amerikaneren, for det ville være noget af en afsked, hvis han bliver smidt ud af Williams-teamet til fordel for den unge Antonelli inden sæsonen er overstået.

Fakta
Søndag eftermiddag skal der køres 66 omgange på Circuit de Barcelona-Catalunya, der strækker sig 4,6 kilometer.

Banen har to DRS-zoner, og den første finder vi mellem sving ni og ti, mens den sidste er på start/mål-langsiden, hvor vi formentlig kommer til at se de fleste overhalinger.

Pirelli medbringer til weekenden de hårdeste dæk i form af C1, C2 og C3.

Løbet skydes i gang søndag kl. 15 og kan følges på TV3+, Viaplay og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dead man walking Schumachers familie forsøgt afpresset »