• Forside

Alesi skal hjælpe med at promovere ny racerserie

Den tidligere Formel 1 kører Jean Alesi skal hjælpe med at lancere en helt ny løbsserie, der skal afvikle på de fjernøstlige og mellemøstlige baner. Speedcar hedder den nye serie, som bliver lanceret i år med de amerikanske NASCAR biler som forbillede.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/2 2007 klokken 13:02

Speedcar serien bliver en ren mærkeserie. 24 identiske biler med fiberglas silhuet og en stor V8 motor bygget i Charlotte, USA. De 18 løb serien består af, skal afvikles over ni weekender og køres ikke overraskende off-season.

Med off-season menes udenfor de store løbsserier, som Formel 1, DTM, sportsvogne, NASCAR m.m. og mere som et vintermesterskab som A1GP serien, der også afvikles udenfor den normale motorsportsæson.

Sådan ser den ud den nye Speedcar. Nummer 27 henviser til det nummer Jean Alesi kørte med hos Ferrari.

Det skulle give mulighed for at få store navne til serien, der kun vil blive afviklet øst for Europa. Foreløbig er Jean Alesi bekræftet, mens der endnu ikke er offentliggjort andre kørere. Serien vil starte i Dubai (der blev forbigået i Formel 1 sammenhæng) og bliver kørt mellem november 2007 og april 2008.

Serien kommer sandsynligvis til at minde mere om NASCAR Busch serien i USA, hvor der bliver afviklet flere løb på permanente racerbaner end hos storebroderen NASCAR Nextel Cup.

V8 motoren, der skal bruges i Speedcar

Bernie Ecclestone er glad for den nye serie, der vil skabe yderligere grobund for motorsport i disse regioner.

”Det virker som om, at motorsport nu er ved at blive en realitet i Asien og Mellemøsten, og jeg vil gerne tro, at det skyldes Formel 1’s popularitet. Den nye Speedcar series vil være medvirkende til at skabe endnu mere interesse.”

Jean Alesi, som er den første bekræftede kører siger om den nye serie.

”Jeg kan ikke vente med at debutere i Speedcar serien. Jeg har kørt mange forskellige typer biler fra alle steder i verden, inklusiv Formel 1, DTM, sportsvogne, standardvogne, rallybiler og isbiler (biler der bliver brugt i f.eks. Andros Trophy), men stockcars er den eneste type bil jeg stadig ønsker at prøve.”

Jean Alesi er den første kører bekræftet til den nye serie

”Jeg er meget begejstret over at være en del af dette innovative mesterskab lige fra starten. Det er en fantastisk mulighed, og jeg ser frem til at arbejde sammen med en formidabel gruppe folk, for at få serien til at vokse og kæmpe med om titlen. Jeg ser frem til at prøve bilen for første gang i den første testsession, der afvikles på VIR Race Track i USA den 5. og 6. marts.”

Nye løbsserier bydes altid velkommen. Forhåbentlig bliver der denne gang mulighed for at følge den på tv og ikke som med A1GP, hvor man enten skal betale for transmissioner på hjemmesiden, eller følge den i nyheder på nettet.