• Forside

Ingen fredagstest til de la Rosa

Selv om Pedro de la Rosa er McLarens officielle test- og fredagskører, bliver der ingen testkørsler for ham på fredag i Melbourne. Det meddelte spanieren under et pressemøde onsdag.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/3 2007 klokken 14:03

McLarens test- og fredagskører Pedro de la Rosa kommer ikke bag rattet i teamets MP4-22 på fredag til den frie træning, har vi erfaret.

BMW, Williams, Spyker og sandsynligvis et par andre teams har planer om at benytte de nye regler i denne sæson. Således har teamet nu bekræftet, at kun Fernando Alonso og Lewis Hamilton skal køre i weekenden.

Pedro de la Rosa i MP4-22.

“Selvfølgelig er det er trist for mig, men det er den mest logiske beslutning at tage,” siger de la Rosa under interviewet, der foregik på MotoGP banen Philip Island, som ligger omkring 90 minutters kørsel fra Melbourne.

“Det vil være en stor fordel for nye kørere som Hamilton, fordi man har rigeligt med dæk at benytte sig af og god tid til at lære banen at kende.”

De nye regler, som muliggør skift af motor imellem fredag og lørdag, åbner også nye muligheder, mener spanieren.

”Dette vil også give en fin indikation af hvem der er hurtig og hvem der ikke er, nu, hvor vi ikke er begrænset af motorerne. Alle vil sætte hurtige omgange.”

”I sammenligning med dette, var fredagsformatet sidste år en vittighed,” slutter de la Rosa.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.