• Forside

Oliveira tester for Williams

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/2 2006 klokken 12:02

Williams Formel 1 har overfor BMF1 bekræftet, at de i dag, fredag den 3 februar, vil gennemføre en testserie med brasilianeren Joao Paulo de Oliveira på Valencia banen i Spanien.

Oliveira har de sidste to sæsoner, været en af frontløberne i den japanske Formel 3 serie, som han tilmed vandt sidste år.

Brailianeren har kørt 33 løb i den japanske Formel 3 serie, hvoraf han har vundet de 11 løb og sikret sig imponerende 14 pole positions. Den kun 25 år gamle brasilianer er over de sidste to år blevet noteret for 25 Top-10 placeringer.


Mark Webber i Williams

Oliveira startede sin Formel karriere i 1998, hvor han kørte Formel Ford og Formel Chevolet-Opel, inden han rykkede op i den hurtigere sydamerikanske Formel 3 serie.

Allerede i 1999 sikrede Oliveira sig sin første titel, da han vandt B-klassen i Formel 3. Det gav ham blod på tanden, så han året efter fik mulighed for at køre i A-klassen i den sydamerikanske Formel 3 serie. Denne serie vandt han også.

Der skulle således større udfordringer til, så den unge brasilianer tog over dammen for at deltage i den tyske Formel 3 serie, der er kendt for at være en af de hårdeste.

Her gik det ganske fint. Faktisk formåede Oliveira at vinde 13 ud af 16 løb i 2003. Ret godt gået må man sige.

Nu er turen så kommet til Formel 1, hvor han i dag skal ud og vise sine færdigheder i en Williams F1 racer, på den spanske Valencia bane.

Williams har tildelt den unge brasilianer 20 omgange i en midlertidig version af FW27C. Dagens test med FW27C vil angiveligt også være en af de sidste med det gamle chassis, da den helt nye FW28 vil blive præsenteret i næste uge.

Det bliver spændende at se hvad den unge brasilianer kan udrette i en Formel 1 bil. Det ser ihvertfald ud til, at han længe har været oplagt til at prøve.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.