• Forside

Marco Andrettis eksamensår

Årets Indy Car sæson startede sidste weekend på ovalbanen Miami-Homestead med den unge kører Marco Andretti som en af de kørere, man forventer sig meget af i 2007. Det gik dog ikke særlig godt sidste lørdag, men på søndag kommer den næste chance.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/3 2007 klokken 12:03

På søndag skal Marco Andretti vise, hvad han kan gøre i en racerbil.

Løbet bliver nemlig ikke afviklet på en ovalbane, som ellers har kendetegnet Indy Racing League serien i mange år, men derimod på gadebanen Skt. Petersburg i Florida, der startede i den rivaliserende Champ Car serie i 2003. Siden 2005 har løbet været en del af Indy Car sæsonen.

Skal Marco Andretti gøre sig forhåbninger om Formel 1, så er det på de fem permante eller gadebaner, der skal køres på i denne IRL sæson. Og Honda vil holde godt øje med den unge amerikaner, der sandsynligvis kommer til at afløse Rubens Barrichello i 2008 eller 2009.

Således var Hondas sportschef Gil de Ferran til stede under sidste weekends åbningsløb, og det forventes, at Gil de Ferran også vil overvære weekendens løb, der kan ses på Viasat Sport 3 søndag aften.

Gil de Ferran sagde efter sidste weekends løb.

”Det var en sidste øjebliks beslutning jeg tog om at komme her.”

Gil de Ferran slapper af og holder øje med Marco Andretti i USA i disse dage

Gil de Ferran siger, at han bruger tiden mellem Australiens Grand Prix og Malaysias Grand Prix til at slappe af, men man er altid lidt på job.

”Vi ville lyve, hvis vi ikke kiggede efter unge lovende talenter over hele verden. Vi ville ikke gøre vores job ordentligt, hvis vi ikke holdt øje med, hvem der var på vej frem.”

Gil de Ferran har tidligere kørt to år i Indy Racing League serien i 2002 og 2003. Han vandt Indianapolis 500 løbet i 2003, og det gør det noget nemmere, når man gerne vil have adgang de rigtige steder.