• Forside

F1 kapløb i rummet

Som om der ikke er udgifter nok forbundet med Formel 1, hvor FIA gør alt de kan, for at få det til at være billigere at deltage, har det tolvte Formel 1 hold, Prodrive, sendt udstyr i rummet sammen med United Launch Alliance Atlas V.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/4 2007 klokken 09:04


David Richards, der for nylig var hovedmand bag opkøbet af Aston Marin, lader ikke til at holde begge fødder på jorden.
Holdet har været med til at udvikle nogle af de dele der blev sendt ud i rummet fra Cape Canaveral i Florida i sidste måned.

”Vi er den første motorsportsproducent, der sender noget ud i rummet, men næppe den sidste,” kom det fra David Richards, der stiller til start med det 12. hold i Formel 1 til næste år, angiveligt som Aston Martin.

Prodrives hovedkvarter i Banbury, Prodrive

Richards udtaler, at han finder det meget naturligt for motorsportshold, at være en del af rumfarten, da der er mange ligheder mellem de to.

”Jeg er overbevist om, at det vil være mere almindeligt i fremtiden at se motorsports hold deltage i rumfartsprojekter, da mange af de teknikker vi bruger i motorsport, er meget lig dem der anvendes i rumfarten,” kom det fra en stolt Richards.

Men inden Richards begynder at planligge at fyre en Formel 1 bil ud i rummet, kan vi lige oplyse ham om, at den kraft der blev brugt til at få reketten af sted, svarede til kraften for omkring 3000 Formel 1 biler.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.