• Forside

Intet tysk Grand Prix i år

Hvad er nu det? Er vi gået fra to tyske Formel 1 løb til ingen? Nej, heldigvis ikke. Men det er rigtigt nok. Der er ikke noget tysk Grand Prix i år. Vi får dog stadig Formel 1 til Tyskland.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/4 2007 klokken 08:04

Essensen ligger i navnet på Grand Prixet. Det tyske Grand Prix er ’altid’ blevet afviklet på Hockenheim bortset fra et enkelt løb i 1980’erne. Det europæiske Grand Prix i Tyskland er blevet afviklet på Nürburgring siden 1995.

Det er en ren navnestrid, fordi arrangørerne af Hockenheim Grand Prix har rettighederne til navnet ’Der Grosse Preis von Deutschland’ og den ret er de ikke meget for at give videre til den konkurrerende bane Nürburgring.

Derfor forventes det, at Formel 1 kalenderen får denne lille navneændring i løbet af sæsonen, der organisatorisk ikke giver nogen direkte ændringer, men alligevel skaber lidt kommercielle problemer. For en del merchandise er allerede lavet, og det kan blive en dyr fornøjelse at sælge ’ukurante’ varer.

Men måske vil Bernie Ecclestone gå ind og løse navnestriden. I givet fald skal vi næsten 50 år tilbage til sidste gang, hvor Tyskland ikke officielt var med på kalenderen.