• Forside

Renault forstår det ikke

Sidste års konstruktørmestre Renault har i år haft tre Grand Prix løb, der sjældent er set dårligere siden 2001, hvor holdets navn var Benetton. Et af problemerne skal findes i skiftet til Bridgestonedæk, men det er kun et lille problem.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/4 2007 klokken 08:04

Det er endnu ikke lykkedes for Renaults ingeniører at finde ud af, hvad der helt præcist er galt med R27 chassiset.

I lørdags sagde Flavio Briatore:

”Det er klart, at vi ikke er tilfredse. Uheldigvis ved vi ikke, hvor problemerne ligger. Det er det største problem.”

Heikki Kovalainen har haft det svært med R27. Måske R27 er designet efter Alonsos mere aggressive kørestil fremfor Fisi og Heikkis mere flydende

Måske ligger problemet i sidste års kamp mod Michael Schumacher og Ferrari. Den flyttede fokus fra udviklingen af R27, og det er det Renault betaler for nu. Det er i hvert fald en mulighed ifølge Briatore.

”Men vi kan ikke gøre tiden om. Vi er nødt til at rette fejlene og vi håber på at gøre det indenfor de næste tre løb.”

Giancarlo Fisichella, som har klaret sig bedst af de to Renaultkørere har dog allerede afskrevet 2007 for hans vedkommende. Hans ’David Coulthard'ske VM ambitioner går nu den samme vej som sidste år og året før.

”Jeg er rimelig skuffet fordi jeg i starten af sæsonen var sikker på, at jeg kunne kæmpe med om titlen. Uheldigvis kan det ikke længere lade sig gøre.”

Giancarlo Fisichella: VM 2007 er overstået for mit vedkommende

Renaults ingeniører bruger denne pause på at forsøge at udbedre problemerne. Første indikation på dette får vi ved testen i Barcelona.