• Forside

Wurz: Kimi bliver Ferrari legende

Williams-køreren Alexander Wurz har udtalt, at han tror Kimi Räikkönen med tiden vil trives hos sit nye team, Ferrari. Og med tiden endda blive elsket af de krævende tifosi.

Af: (@bmf1.dk) d. 23/4 2007 klokken 16:04

Alexander Wurz kender godt Kimi Räikkönen. De har arbejdet sammen hos McLaren, og nu spår Wurz, at finnen kan blive rigtig stor, endda en legende på højde med den legendariske Gilles Villeneuve, som mellem 1977 og op til sin tragiske død i 1982, fik en fortjent hædersplads i de italienske tifosi´s hjerter.

Men det første skridt, siger Wurz, er at både Ferrari og fansene må acceptere, at Kimi er en meget anderledes personlighed end sin forgænger Michael Schumacher. Da Schumacher trådte til i 1996, blev hele teamet bygget op omkring ham og resultaterne taler for sig selv.

Massa, Hamilton, Räikkönen og Baldisseri på podiet. Bahrain 2007

Wurz udtaler sig i forbindelse med et intervew i bladet F1 Racing: "Kimi vil klare sig godt hos Ferrari - bedre end godt. Når de har lært, at han er Kimi og ikke Schummi, vil de lære at elske ham."

"Det er fordi han er nem at forstå sig på, og derfor nem at elske; et stort talent, der bare nyder det han laver."

"Og hvis han er god til det, hvilket han er, og han vil yde en god indsats over en række sæsoner, tror jeg mere han ville kunne gå i Gilles Villeneuve´s fodspor, end i Michael Schumachers. Hvis tingene flasker sig, så er det perfekt for både Ferrari og Kimi," slutter Wurz.

Kimi Räikkönen deler førstepladsen med Fernando Alonso og rookien Lewis Hamilton med 22 point hver.