• Forside

Flavio vil have nyt GP format

Flavio Briatore er en af foregangsmændene i det vi kan kalde for det nye Formel 1. Formel 1 er det ypperste, skal være det ypperste, men behøver det være så dyrt og kedeligt. En radikal ændring skal redde Formel 1.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/4 2007 klokken 17:04

Redde Formel 1 er måske så meget sagt for der står jo masser af nye lokationer klar til at overtage for de baner, hvor tilskuerne falder fra, men hvad med de mange millioner tv-seere som skifter væk fra Formel 1 midt i løbet og kun ser starten og slutningen.

Det er meget eksponering sponsorerne går glip af hos disse personer, og de skal holdes ved skærmen ved hjælp af et nyt format.

Renault står bag GP2 serien, så Flavio Briatore har kigget lidt på det format. Han vender det dog om, men vil have delt løbet op i to mindre afdelinger.

”Vi har behov for to løb; Et 45 minutter sprint om morgenen og et timelangt løb om eftermiddagen.”

Ifølge de oplysninger som BMF1 er i besiddelse af, så skal det ikke være tillladt at tanke i løbet, men et tvungent pit stop i hver afdeling skal give en ekstra variabel. Top 8 skal som det kendes fra GP2 vendes til hovedløbet. Der skal selvfølgelig gives point til top 8 i begge afdelinger.

Flavio Briatore er sur over, at FIA gør mere ud af at gøre Formel 1 til en grøn sport med miljøvenlige biler (ikke at der er noget i vejen med dette) frem for at arbejde imod en forbedring af showet.

”Det kommer til at koste os millioner af dollars i udvikling, men bidrager intet til showet.”

Ved den omvendte startrækkefølge i hovedløbet vil Briatore tvinge kørerne til at angribe mere, da mesterskabet vil være sværere at køre hjem med 1. og 8. pladser.

Et udmærket forslag, som dog nok aldrig bliver gennemført, så længe Max Mosley sidder ved magten.