• Forside

Alonso-exit koster Renault 3/10 sekund

De dobbelte verdensmestre, Renault, har beregnet hvor meget Fernando Alonsos afgang har kostet dem, og svaret er 0,3 sekund pr. omgang. Aerodynamikken skal forbedres, siger Pat Symonds.

Af: (@bmf1.dk) d. 17/5 2007 klokken 19:05

Renault´s team manager Sam Nielsen, var i april hurtigt ude for at afvise, at teamet led under 'Alonso-effekten', som vi kaldte det, viser de tørre tal nu, at der rent faktisk er noget om snakken.

Pat Symonds, veteranen indenfor sit område, nægter at anerkende, at de dårlige resultater udelukkende har med Alonsos afgang at gøre, men indrømmer dog, at spanieren sandsynligvis ville køre hurtigere end den nuværende duo, Heikki Kovalainen og Giancarlo Fisichella.

"Hvis forskellen var 2-3/10 dele, kunne det være årsagen," sagde Nielsen, som tilføjede at Renault mangler omtrent et helt til halvandet sekund til de forreste.

"Fernando er god, men så god er han heller ikke."

Heikki Kovalainen

Sådan lød det for bare en måned siden, og nu nærmest modsiger Pat Symonds de selvsamme facts: "Man kan evaluere det, og vi har evalueret det. Det er en statistisk proces, og man kan sige, at der er 3/10 af et sekund der," siger Symonds.

Alligevel mener han, at det rigtige problem stadig er aerodynamikken, et problem som teamet stadig ikke kan forstå fuldt ud endnu.

"Den del af undersøgelsen er stadig i gang, men jeg kan sige nu, at vi er meget sikre på, at vi har identificeret området hvor problemet er. Og jeg tror, vi er kommet et langt stykke vej i at forstå, hvilke dele vi bør ændre, for at komme problemet til livs," slutter Symonds.