• Forside

Totalt forandret Toyota aeropakke

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/2 2006 klokken 13:02

Med kun 3 uger tilbage til kick-off i Bahrain lægger Toyota nu sidste hånd på sæsonforberedelserne, når teamet i morgen for første gang tester på Vallelunga i Italien med den nyeste specifikation af TF106.

Ifølge teamet vil man se en totalt forandret aeropakke til bilen, der er udviklet i Toyota Motorsports vindtunnel i Köln, Tyskland.

”Det var vores plan at maksimere udviklingstiden i vindtunnelen,” siger teknisk direktør Mike Gascoyne. ”På den måde har vi haft mulighed for at benytte os af den mekaniske basis fra TF106 siden november og dermed indsamle vigtige data fra bilen og fra Bridgestone-dækkene.”


TF106 - fronten, som Toyota satser på får premiere i Bahrain

”Vi arbejder i øjeblikket på at få en så avanceret, aerodynamiske pakke som muligt færdig til de første tre interkontinentale løb.”

”Pålidelighed har altid været en høj prioritet for os, men selvom vi gerne vil være 100% pålidelige, vil vi på samme tid også gerne være 100% konkurrencedygtige.”

”Vores indfaldsvinkel til sæsonen er ikke at være mestre i vintertest, men vi håber, at de vil hjælpe os til at udfordre podieplaceringerne igennem hele sæsonen og dermed opnå Toyotas første sejr,” siger Gascoyne.


TF106 - fra siden, med de redesignede sidepods til henholdsvis Vallelunga og Bahrain.

I bestræbelserne på at få stykket den mest konkurrencedygtige til dato sammen, har Toyota lavet adskillige modifikationer og forbedringer på de aerodynamiske områder.

”Vi har kigget på hvert enkelt komponent, og jeg tror, at der er tale om vores mest konkurrencedygtige aeropakke til dato,” fortsætter Gascoyne. ”Vi har en ny for- og bagvinge, nyudformede sidepods, modificerede diffusere, nydesignet motorcover og gulv.”

”Vi har to dage mere med test. Én i denne uge på Vallelunga og en i næste uge i Barcelona. Her vil vi arbejde på at harmonisere TF106 pakken og fortsætte det opmuntrende samarbejde, som vi har haft med Bridgestone igennem hele vinteren,” slutter Gascoyne.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.