• Forside

Ron Dennis: Vi besluttede at Alonso skulle vinde

I McLaren Mercedes' officielle pressemeddelelse har teamchef Ron Dennis indrømmet, at holdet ændrede på Lewis Hamiltons strategi, således at Fernando Alonso kunne vinde løbet i Monte Carlo. Ifølge FIA's regler er staldordre forbudt.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 28/5 2007 klokken 16:05

”Det var et fantastisk resultat for holdet. Både Fernando og Lewis kørte rigtigt godt, og reagerede på holdets ønsker om at bringe begge biler i mål, i hvad der er en uforglemmelig et-to sejr” sagde Dennis som indledning til pressemeddelelsen.

”Der er dog en smule skuffelse over de forskellige strategier som holdet fulgte for at håndtere en eventuel periode med Safety Car, hvilket er sket i fire ud af de sidste fem løb. Som en konsekvens deraf bliver man virtuelt i forvejen nødt til at beslutte sig for, hvem af de to piloter der skal kunne vinde løbet,” udtalte Dennis.

Lewis Hamilton kæmpede hårdt løbet igennem for at hans et-stopsstragegi skulle give ham føringen, blot for at se at holdet ændrede den til en to-stops.

Skulle Lewis Hamilton i virkeligheden have vundet løbet?

”Da den første runde af pitstops var gennemført, ændrede vi Hamiltons ét-stopsstrategi til en hurtigere to-stops og ved samme lejlighed satte vi farten ned på de to biler for at beskytte bremserne. Som et hold vil vi gerne køre race, men denne bane kræver en disciplineret fremgangsmåde, og som et resultat kommer vi afsted fra Monte Carlo med et maksimum antal point,” fortsatte Ron Dennis.

Efter løbet har Lewis Hamilton sagt:

”Jeg kører med nummer to på min bil. Jeg er andenkører”.