• Forside

Så er det nu!

Bernie Ecclestone er ikke manden man skal bide skeer med, hvis man gerne vil have et Grand Prix i sit land. Det har Frankrig måtte sande, da Bernie Ecclestone nu efter 17 besøg (2007 inkluderet) dropper Magny-Cours på grund af manglende regeringsstøtte.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/6 2007 klokken 17:06

Igennem mange år har Silverstone haft et ry for at være en bane, som ville miste sin plads i kalenderen. England har ikke ret til et fast Grand Prix selv om flere teams kommer fra netop England, og det skal den britiske regering til at indse.

For ligesom den franske regering ikke bakker op om Magny-Cours, så bakker den britiske regering heller ikke 100% op om Silverstone. Jo de vil gerne have Grand Prixet, men de vil ikke investere i banens overlevelse og fremtid.

En planlagt opgradering af banen til 2003 sæsonen med nyt pitkompleks, ændrede sving, inklusiv en stejlkurve blev aldrig til noget. Arrangørerne BRDC kæmper for at finde penge til bare smårenoveringer af den britiske bane, og nu er Bernie Ecclestones tålmodighed snart opbrugt.

David Coulthard, Silverstone, England 2005

”Regeringen kan og skal gøre noget for at sikre, at BRDC ikke mister denne begivenhed. Vi vil gerne fremstå som motorsportens hjemland, alligevel har andre lande rundt omkring i verden været i stand til at bygge baner, som man kan være stolt af.”

”Det har Storbritannien ikke. Det er ikke min skyld. Nogen skulle komme op med en aftale for det britiske Grand Prix efter 2009, som vi kan stå inde for. Jeg er ligeglad hvem, men hvis vi ikke kan lave en aftale, så er der mange andre lande, der er desperate for at få et løb.”

Bernie Ecclestone foreslår den britiske regering at give BRDC et såkaldt statslån, hvor de først betaler tilbage, når løbet bliver rentabelt.