• Forside

Tom K kører på Le Mans

For knap to timer siden blev det bekræftet, at Tom Kristensen stiller op på Le Mans denne weekend. Det sker med fuld støtte fra Audi. Det var dog en mere afdæmpet Tom Kristensen man kunne opleve på dagens pressekonference.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/6 2007 klokken 14:06

Ved en pressekonference i dag blev det endeligt bekræftet, at Tom Kristensen stiller op til dette års Le Mans. Konferencen foregik på Hotel Hilton ved Københavns lufthavn, og til stede var Jürgen Pippig, Kenneth Collins, Tom Kristensen og Siegfried Krause fra Audi Sport.

Der var godt fyldt op med fotografer, journalister og tv-folk i lokalet. Både fra danske og fra udenlandske medier.

Jürgen Pippig åbnede pressemødet ved på engelsk at fortælle om baggrunden for mødet, præsentere de tre andre tilstedeværende. Klokken ca. 12.13 bekræftede Jürgen Pippig, at Tom Kristensen vil komme til at køre på Le Mans.

Jürgen Pippig åbner pressemødet

Siden fik Tom Kristensen ordet. Han startede med at takke for støtten på engelsk inden han slog over på dansk eller nordjysk, som han pænt udtalte det. Han fortalte, hvordan det havde været de sidste par uger. Hvordan familien havde støttet ham, og hvordan han kun havde været i kontakt med Audi via Hannes mobil.

Lysten til at vende tilbage til bilen havde været stor, men fornuften havde rådet. Kenneth Collins havde allerede ugen efter Tom Kristensens uheld på Hockenheim begyndt de første træningsøvelser med Tom, og fem uger senere sad Tom Kristensen i Audis A4 DTM Renn-Taxi på Brands Hatch og brokkede sig over understyring.

Tom K er klar til Le Mans

En detalje som Tom Kristensen sagde ikke ville være det første en racerkører ville gøre, hvis han ikke var klar. Det kom også frem, at Mathias Ekstrøm havde fået en friweekend. Ikke noget med at sidde som back up i tilfælde af en sygdom.

Uheldet havde dog givet Tom muligheden for at tilbringe noget kvalitetstid med familien, hvilket havde været rart for den syvdobbelte Le Mans vinder. Tom fortalte derefter, at hans datter Carla Malou havde sagt til farmand om han ikke kunne blive syg lidt oftere.

Tom fortalte, hvordan han glædede sig til at køre mod Jacques Villenueve, der først måtte forbi Indianapolis og Formel 1 før han var klar til Le Mans.

Tom brugte en del tid på at tale om løverne (professionel som Tom er nævnte han ikke konkurrentens bilmærke en eneste gang), og hvordan han så frem til at konkurrere mod Jacques Villenueve på Le Mans. Tom og Jacques er gamle venner fra tiden i Japan i starten af 90’erne.

Efter en del spørgetid afbrød Jürgen Pippig mødet og gav derefter først tv-stationer og siden de trykte muligheder for at interviewe Tom Kristensen.

Hanne og Oswald sad bagerst i lokalet og ydede moralsk støtte

Turen går nu til Le Mans, hvor Tom Kristensens Audi R10 med nummer 2 skal igennem den tekniske kontrol i morgen tirsdag.

Interessen var stor

Der blev fotograferet, filmet og skrevet til den store guldmedalje