• Forside

Indien på kalenderen fra 2009

Indien er blevet tilføjet den efterhånden ret fyldte F1-kalender. men selvom der springer Formel 1 baner op næsten hvor man kigger hen, er der flere skrappe krav til den nye bane, som måske kommer til at ligge i New Delhi.

Af: (@bmf1.dk) d. 15/6 2007 klokken 10:06

Bernie Ecclestone, manden med de mange milliarder, har længe ønsket at få et Formel 1 løb til regionen, som han mener, vokser hurtigere end Kina. Det siger meget, for Kinas bruttonationalprodukt, stiger med imponerende 10% per år, en økonomisk vækst som blandt andet har givet landet sit eget Grand Prix.

Men i Indien er sagen lidt anderledes. Arrangørerne, Den Indiske Olympiske Komite, har modtaget et brev fra Ecclestone, der forklarer i tydelige vendinger, nøjagtig hvilke krav der skal opfyldes, før så meget som en test af et løbehjul kan genenmføres.

Den indiske presse, med en mistroisk Indian Press i spidsen, tror hele projektet kan glide arrangørerne af hænde, før det egentlig kommer i gang.

IOC har indtil den 30. september til at overbevise Ecclestone om, at de kan bygge den nødvendige infrastruktur, samt skaffe de ca. 300 millioner, det vi lkoste at bygge en bane.

Der springer nye baner op overalt for tiden. Her er vi i Tyrkiet med Nick Heidfeld i 2006

Delhi og også Hyderabad er blevet nævnt som mulige events, men indtil de forskellige krav, der også omhandler økonomiske krav, er opfyldt, så leder arrangørerne indtil videre efter et passende sted.

En ny bane er blevet nævnt, men et gadeløb kan helt afgjort være en fordel. Den Olympiske Komite skal afholde Commonwealth Games i 2010 og er allerede bagefter tidsplanen. Hvis en helt ny bane skal anlægges, så ser tidsplanen lige pludselig meget stram ud. En løsning kan være en gadebane, som den lokale helt Narain Karthikeyan selv har været inde på.

Alligevel er inderen meget glad for nyheden o et løb i Indien. "Det er fantastiske nyheder. det vil gøre store ting for motorsport i Indien." Karthikeyan indrømmede dog også, at det i bund og grund handler om at skaffe de nødvendige midler og udbygge infrastrukturen