• Forside

Dummebøde til Albers

Med en stor benzinslange slæbende efter sig, pådrog Spykers Christijan Albers sig mere opmærksomhed, end han selv brød sig om. Fadæsen blev også bemærket af løbets stewards, som gav ham en pæn dummebøde for opvisningen.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/7 2007 klokken 11:07

Det er temmelig sjældent at bilister slæber af sted med det halve af tankanlægget, efter besøg på en benzintank. I det mindste ikke uden at opdage det omgående. Men det kunststykke kunne Christijan Albers.

Da hollænderen forlod pitten efter sit programsatte sidste stop, var det med benzinslangen dinglende efter sig ned af pitlanen, efterladende frustrerede teknikere i garagen. Hollænderen havde i sin iver efter at komme på banen ikke bemærket, at ’lollipopmanden’ kun havde vendt ’slikkepinden’ til klarstilling, men ikke hævet den endnu.

Christijan Albers er udsat for hård kritik for sin fadæse.

En stor indsats for at hæve underholdningsværdien honoreres normalt i showbiz, men i dette tilfælde endte det med en bøde på $6.000 til Albers. Bødeudsteder var de franske stewards.

Stuntet er heller ikke gået ubemærket hen over alverdens TV-skærme. Således har avisene ’The Sun’ og ”Bild Zeitung’ været temmelig hårde i deres domme over hollænderen, der overså ’lollipopmandens’ endelige, men væsentlige starttilladelse. ’The Daily Telegraph’ kalder Albers’ indsats for direkte ”elendig”.

”Jeg mener, at det vigtigste er, at gutterne var okay, og at ingen kom til skade under ulykken,” siger Albers, der blankt indrømmer, at fejlen var hans.

Det har ikke været den bedste sæson for Christijan Albers. Men han har pengestærke sponsorer i baghånden, som stadig tilfører det økonomisk, skrantende, hollandske Spyker team hårdt tiltrængt valuta?

Så mon ikke der er plads til flere stunts?

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.