• Forside

Reaktioner på kvalifikationen

Hvad gik godt, og hvad er forklaringerne på, at målet ikke blev nået? I denne nyhed kigger vi på udtalelserne fra otte af de ti kørere, som nåede frem til kvalifikationens sidste afdeling, og altså var med i de sidste femten minutters intens kamp om pole position.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 8/7 2007 klokken 07:07

Efter en intens og spændende kvalifikation, hvor hjemmebanehelten Lewis Hamilton (McLaren) hev den hurtigste omgang op af hatten på den sidste omgang, der fik registreret en tid. Det var samtidig den 50. pole position for McLaren-Mercedes samarbejdet.

Den største positive overraskelse var Toyota, der for første gang siden Malaysia havde begge biler med i top ti. Blandt de øvrige hold, der kæmper bag McLaren og Ferrari, viste Renault stabilitet, idet de for tredje løb i træk havde begge kørere med i den afsluttende del af kvalifikationen.

Lewis Hamilton jubler over sin pole på hjemmebanen


Her bringer vi udvalgte citater fra kørerne i top ti (BMW Sauber har endnu ikke udsendt deres pressemeddelelse, så de mangler).

Lewis Hamilton (Pole position, 1:19:997):

"Jeg mistede en smule tid på min første flyvende omgang, så jeg blev virkelig nød til at det til gå op i en højere enhed, og heldigvis lykkedes det for mig at køre fantastisk på den sidste omgang."

"Det er stort at se så mange fans, i dag har været fantastisk. Jeg mistede næsten min stemme, da jeg kom over linjen, skreg jeg lige så højt som alle fansene."

Kimi Räikkönen, Ferrari (2. plads, +0.102):

"Jeg kan ikke skjule min skuffelse. Jeg lavede en fejl i udgangen af de det sidste sving på mit andet forsøg i Q3. Jeg endte en smule ude i græsset og mistede vejgreb, hvilket kostede mig en masse, kostede mig for meget tid."

"Det er klart, at det ikke ligefrem er en fordel at starte i den beskidte del af banen, men vi ved, vi har en god fart over den lange distance. En masse vil afhænge af starten og den strategi, som bliver udarbejdet af holdet."

Fernando Alonso (3. plads, +0.150):

"Jeg er ganske tilfreds med bilen, og vi præsterede godt i dag. Selvfølgelig ønskede jeg at være på pole, men tredjepladsen var det bedste vi kunne klare."

"Jeg var ikke så begejstret for bilen i går, men i dag var den meget hurtigere."

Biler i kø for at komme i gang super kval'en til Storbritanniens Grand Prix 2007


Felipe Massa, Ferrari (4. plads, +0.268):

"Mit sidste forsøg var rimelig god, men jeg mistede tid i den anden sektor, specielt Sving 7."

Ralf Schumacher, Toyota (6. plads, +0.519):

"Dette er mit bedste kvalifikationsresultat i år, så jeg er glad for det, vi har opnået. Både testen for fjorten dage siden og gårsdagens træning gik godt. Det virker som om, bilen passer bedre til mig her denne weekend, og jeg kan gøre med den, hvad jeg ønsker, så jeg er glad. Vi var relativ hurtige i løbet på Magny-Cours, så naturligvis håber, det kan fortsætte i morgen."

Heikki Kovalaunen (7. plads, +0.724):

"Nå man tilbage fra kvalifikationen, synes man altid, man kunne have gjort det lidt bedre på den sidste tællende omgang – og for mig, så følte jeg, at jeg lavede en lille fejl, som kostede mig noget tid."

"Toyota var en overraskelse for os denne eftermiddag, da de var meget stærkere, end de var i Frankrig – og vi har brug for en god strategi for at slå dem."

Jarno Trulli under kvalifikationen til Storbritanniens Grand Prix 2007

Giancarlo Fisichella (8. plads, +0.778):

"Mit eneste problem (i kvalifikationen) kom på den vigtigste omgang, den sidste tællende, da et lille problem med bremserne betød, jeg missede linjen gennem Sving fire og fem – hvilket sikker kostede mig et par tiendedele."

Jarno Trulli, Toyota (10. plads, +1.243):

"At komme ind i top ti var en god kvalifikation for mig taget i betragtning, hvordan tingene er gået over weekenden. Jeg har kæmpet med opsætningen, og jeg har syntes, det var virkelig svært at holde bilen. Vi forsøgte at forbedre opsætningen her til morgen, men det lykkedes ikke. Det virkede som om, at uanset hvad jeg forsøgte, så var jeg langsom. Så dette var så meget, som jeg kunne præstere i dag."