• Forside

Løbsrapport: Kimi vinder

Storbritanniens Grand Prix blev vundet af Kimi Räikkönen foran Fernando Alonso og Lewis Hamilton. Fjerde blev Robert Kubica og på femtepladsen kom Felipe Massa ind efter at hans bil ved det første startforsøg gik ud og måtte starte fra pitten.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 8/7 2007 klokken 23:07

Dette er vores komprimerede version af løbsrapporten, ønsker du at læse den detaljerede LIVE rapport finder du den her.

Kimi Räikkönen har fået smag på at vinde og dette var hans anden sejr i træk og hans tredje i alt, hvormed han er den eneste i feltet der har sejret tre gange. Han lægger imidlertid kun som nummer tre med 52 point efter Fernando Alonso på andenpladsen med 58 point og verdensmesterskabet føresstadig af Lewis Hamilton med 70 point.

Forenden af feltet lige efter starten på Silverstone 2007

Det var ellers Lewis Hamilton der startede fra pole foran sit hjemmebanepublikum på Silverstone. Felipe Massa lå som nummer fire men efter formationsomgangen og da starten skulle til at gå rakte han hånden op idet han bil var gået i stå. En ny formationsomgang måtte til og Massa blev henvist til pitten.

Efter starten holdte de fleste deres pladser, og Felipe Massa startede en kamp helt fra bagerst og kæmpede sig hurtigt op igennem feltet.

Bagenden af feltet ved starten på Silverstone 2007.

Efter første pitstoprunde kom først Kimi Räikkönen ud foran Lewis Hamilton og senere Fernando Alonso foran Kimi Räikkönen da han senere foretog sit stop. Alonsos pitstop var dog meget kort så det var ventet hans andet stint ville blive relativt kort.

Da den anden runde med pitstop startede var det dermed Lewis Hamilton og Fernando Alonso der først pittede og det betød at Kimi Räikkönen havde seks runder med en let bil, hvor han øgede sit forspring til Fernando Alonso. Da Kimi Räikkönen kommer ud efter sit andet stop er han cirka tre sekunder foran Fernando Alonso

Felipe Massa ligger da som nummer fem og det eneste interessante der sker i toppen er løbet er at han presser Robert Kubica om fjerdepladsen men det lykkedes ikke for ham at komme forbi. De sidste til at få point var Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen og Giancarlo Fisichella.

Alonso og Hamilton fejrer anden og tredjepladsen i Silverstone 2007

De to Toyotaer havde ellers klaret sig top ti ved kvalifikationen men de måtte begge udgår. Samme skæbne overgik Anthony Davidson, Scott Speed og Mark Allan Webber.

Alt i alt et ret interessant løb der var meget præget af Felipe Massa mange overhalinger samt de forskellige strategier. Det ser ud til at Ferrari er ved at få sig kæmpet frem i verdensmesterskabet igen og det bliver interessant at se hvor dan det går ved næste løb der køres om to uger den 22 juli på Nürburgring. Inden da tester de fleste hold i næste uge på Spa, så huske at vende tilbage til BMF1 hvis du vil vide hvordan det går.

RELATEREDE NYHEDER