• Forside

Officielt: Spyker bekræfter Yamamoto

Spyker F1 har netop officielt bekræftet, at teamet har indgået kontrakt med japaneren Sakon Yamamoto. Dermed bliver japaneren teamkammerat til tyskeren Adrian Sutil i sæsonens sidste syv løb.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/7 2007 klokken 13:07

Som vi allerede kunne oplyse i går, blev det her til morgen bekræftet, at Spyker F1 har indgået kontrakt med Sakon Yamamoto for de resterende løb i 2007.

Den 25-årige Yamamoto fik sin Formel 1 debut i 2005 i Grand Prix’et på hjemmebanen Suzuka. Dengang var det bag rattet i en Jordan racer, Spykers forgænger.

Da Super Aguri debuterede i Formel 1, havde teamet, af sponsor-årsager, brug for en japansk kører, og der blev derfor indgået kontrakt med Yamamoto som test- og fredagskører, inden køreren fik fast sæde hos Aguri i de sidste syv løb i 2006.

Sakon Yamamoto er en glad mand efter meddelelsen om det faste sæde hos Spyker for resten af 2007-sæsonen.

Yamamoto, der fuldførte F1-løbene i Kina, Japan og Brasilien, fik ikke ligefrem succes hos Super Aguri og skiftede efterfølgende til GP2 teamet BCN Competition i starten af 2007.

”Jeg glæder mig meget til muligheden for at køre i Formel 1 igen,” udtaler Yamamoto. ”Jeg kender alle banerne som vi skal køre på ganske udmærket fra min tid hos Aguri. Desuden kender jeg teamet fra mine test i 2005, og føler mig derfor klar til at tage chancen.”

”Jeg ønsker at gøre mit allerbedste og hjælpe teamet til at nå deres mål, at komme længere op i feltet. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med dem,” slutter Yamamoto.

Teamchef og adm. direktør hos Spyker, Kevin Kolles, mener at teamet kan bruge Yamamotos erfaring.

Sakon Yamamoto i Super Aguri, Silverstone, England, Juni 2006.

”Jeg vil gerne byde Sakon velkommen tilbage til teamet efter lang tids fravær,” siger teamchefen. ”Han er en af de mest lovende, unge, japanske kørere og har vist stort potentiale i de løb i 2006 som han deltog i, og jeg tror, at han og Adrian vil være en fin kørersammensætning.”

”Sakons erfaring med banerne, som vi skal besøge i den sidste halvdel af sæsonen, vil være en stor fordel for os og hjælpe os til at gøre fremskridt,” slutter Kevin Kolles.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER