• Forside

2.frie træning i Istanbul. Hamilton hurtigst

Efter en første træning med problemer, var Lewis Hamilton igen på banen da årets anden træning op til Tyrkiets Grand Prix gik i gang. Men denne gang ville han bevise, at han er den kommende verdensmester.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/8 2007 klokken 14:08


Der er langt mere gang i den 2. træning end der er i den første. Lewis Hamilton der havde problemer under den første træning, er stærkt tilbage.

Banen er kun 15 grader, hvilket har givet nogle af holdene lidt problemer, herunder BMW Sauber, der har fået en lidt dårlig start på træningen. Noget Nick Heidfeld og Robert Kubica helt sikkert vil forsøge at ændre her i anden træning.

Efter de første fem minutter, er det Giancarlo Fisichella der er hurtigste mand i hans Renault, mens Vettel i STR raceren, humper tilbage til pitten, med en racer der har et problem.

Det vare dog ikke længe før, det er McLaren der tager teten. Først er det Alonso der ligger sig i spids, men så viser Lewis Hamilton at han ikke har tænkt sig at ligge bag spanieren.

Kimi Räikkönen og Felipe Massa er også på banen, hvilket kort efter betyder, at Felipe Massa vælger at skille de to McLaren krigere fra hinanden, ved diplomatisk at ligge sig ind mellem dem. En plads Kimi hurtigt overtager, så der nu er to Ferrari mellem de to McLaren racere.

Noget overraskende, er der en uventet person der vælger at følge trop. Ralf Schumacher sætter en usædvanlig hurtig tid i hans Toyota og kiler sig ind mellem Kimi og Felipe på tredjepladsen.

Et løst kloakdæksel får det røde flag frem, efter 23 minutter, hvilket må siges at være ganske fornuftigt. Det er dog super ærgerligt for træningen, da den først bliver genoptaget igen efter 27 minutters stilstand.

Efter den ufrivillige pause, er der virkelig kommet gang i sagerne. Mest overraskende er dog, at det ikke lader til at Ralf Schumacher er den eneste af de to Toyotaer der vil være med helt fremme, Trulli rykker op på en 4. hurtigste tid, lige i hælene af Schumacher.

Med ti minutter tilbage, afprøver Hamilton de bløde dæk, hvilket ikke lader til at fungere alt for godt, da han kort efter skal bruge lidt mere af banen, end der hvor der er asfalt.
Han holder dog fortsat fast i dagens hurtigste tid, der dog er noget efter den tid Kimi Räikkönen satte under den 1. træning.

Med 9 minutter tilbage, har Felipe Massa også valgt at forsøge sig med de blødere dæk. Det giver resultater med det samme, men ikke placeringer, da han kun fik lukket noget af hullet op til Trulli på 4. pladsen.

Alle fra topfeltet er på banen, her hvor der kun er 7 minutter tilbage af dagens sidste træning. Og så tager Massa lige et sidste pitstop.

Webber og Kimi prøver også lykken på de bløde dæk, hvilket de ikke finder. Med mindre lykken ligger begravet i sandet udenfor banen, hvor de to lige er ude og kikke.
Davidson tager den lidt længere i sin Super Aguri racer og kommer ud til dækkene for at kikke nærmere efter lykken der. Det giver ham nogle mindre skader på bilen.

Slut resultatet blev, at Lewis Hamilton holdt sin hurtige tid, Kimi Räikkönen beholdt sin 2. plads, mens Ralf Schumacher i Toyota kørte en flot 3. plads hjem, lige foran holdkammerat Jarno Trulli, der dog var meget tæt forfulgt af Felipe Massa i hans Ferrari.

Lige efter Massa, kom Fernando Alonso i McLaren nede på 6. pladsen, tæt forfulgt af Nico Rosberg i hans Williams racer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER