• Forside

Flere overhalinger i Formel 1

Det udvalg der er blevet nedsat for at finde frem til en løsning af de manglende overhalinger i Formel 1, er nu kommet frem med et udkast, der gerne skulle få lidt mere spænding tilbage i sporten.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/9 2007 klokken 08:09

Owertaking Working Group (OWG) som de kalder sig, har fundet frem til nogle forslag, der vil gøre det lettere at overhale i en Formel 1 bil.

Gruppen der består af Paddy Lowe fra McLaren, Pat Symonds fra Renault og Rory Byrne fra Ferrari, er kommet frem til, at overhalinger vil være mere sandsynlige hvis man ændrer på nogle af Formel 1 racernes fundamentale aerodynamiske komponenter.

Man vil f.eks. helt fjerne de sideskjold der er på bilerne, der sikrer en optimal luftstrøm op til bagvingen, som man også vil lave smallere. Frontvingen skal derimod laves bredere og en genindførsel af slicks, kan meget vel blive en løsning i 2009.

De forslåede ændringer, er ikke bare noget man har gættet sig til. OWG har gennem længere tid, gennemført en række test i en vindtunnel, med 25% modeller, hvilket har vist dem vejen.

For os der ser på Formel 1, vil ændringer der fremmer overhalingsmulighederne være yderst velkommen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.