• Forside

Spyker solgt

Den seneste tids økonomiske problemer hos Spyker har i længere tid holdt spekulationer omkring et muligt salg af F1-teamet i kog, og i går bekræftede den hollandske ejer, at et salg er en realitet. Køberen er en investeringsgruppe.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/9 2007 klokken 10:09

Spyker Cars NV oplyste sent i går, at fabrikken nu har frasolgt den tabsgivende Formel 1 division til forretningsmanden Vijay Mallya for 88 mio. Euro (ca. 670 mio. kr.).

”Med aftalen om salget af Formel 1 teamet på plads… vil Spyker Cars NV vende tilbage til opgaven med at færdiggøre den interne strategigennemgang og refinansiering, som har pågået siden maj måned,” hedder det i en officiel meddelelse fra Spyker.

Den endelige godkendelse foreligger efter et aktionærmøde d. 29. september.

Adrian Sutil i sin Spyker, lige før det Tyrkiske GP starter, 2007.

Købstilbudet var fremsat igennem investeringsfirmaet Strongwind, som ejes af direktøren for Spyker Cars NV, Michel Moi samt Watson Limited, som ejes af Mallya. Sidstnævnte er formand og hovedaktionær i UB Group, der har interesser i øl, spiritus og indiske flyselskaber.

Spyker købte Formel 1 teamet fra Midland for ca. 106 mio. dollars sidste år, men de nye ejere har haft allerede haft et tab på 13 mio. Euro i den første halvdel af 2007. I alt beløber Spykers tab sig op omkring 30. mio. dollars.

Spyker Cars NV er en lille fabrik, der producerer eksklusive 2-sæders sportsvogne med startpriser på 250.000 dollars.

Hvis nogle af vore læsere skulle være interesserede, kan vi som en service oplyse, at Spyker Cars NV både søger en ny administrerende direktør og en ny økonomidirektør, som skal rette op på skaderne.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER