• Forside

Grønt lys til Singapore GP

FIA har givet grønt lys til, at der kan køres løb i Singapore allerede næste år. Byggeriet går i gang med det samme, men aftenløb bliver der indtil videre ikke noget af.

Af: (@bmf1.dk) d. 28/9 2007 klokken 16:09

Så kom godkendelsen til Singapore. I maj kunne vi fortælle, at man havde planer om et aften-løb i Singapore, og at man ville gå målrettet efter det. Godkendelsen til at afholde løb er i hus, mens det dog kniber med tilladelsen til at afholde aftenløb.

Så indtil videre er Singapore på kalenderen til næste år, og bygningen af pitlanen og paddocken vil påbegyndes med det samme.
Anderledes ser det som sagt ud med planerne for aftenløbet.

Monaco er undtagelsen der bekræfter reglen. Banen er ikke just sikker, hverken for kørere eller tilskuere.

Årsagen er, at Singapore GP bliver kørt på en gadebane, altså hvor hele banen eller en del af den afholdes på almindelig vej. Hvis et aftenløb skal kunne løbe af stablen, skal der bygges massive sikkerhedsområder, der vil betyde, at publikum ikke vil få den samme oplevelse og samtidig vil man skulle rive eksisterende bygninger ned, for at give plads til afkørselsområder og en ekstra sikkerhedsbarriere til tribunerne.

Derfor er det på nuværende tidspunkt, tvivlsomt om arrangørerne får tilladelse til at afholde deciderede aftenløb.

I juli måned udtalte Jonathan Hallet, løbets talsmand, at man kun ville afholde aftenløb, såfremt FIA og Formel 1 administrationen fandt, at sikkerheden for både kørere og tilskuere ikke blev negligeret.