• Forside

Force India Formula One Team

Spyker-teamet, som tidligere på måneden blev solgt til den indiske finansfyrste Vijay Mallya, kommer i 2008 til at hedde Force India Formula One Team, afslører den hovedrige forretningsmand.

Af: (@bmf1.dk) d. 21/10 2007 klokken 09:10

Flere ugers spekulation er ovre, for idag kunne netop Mallya afsløre teamets nye navn, som vi kommer til at kende som Force India Formula One Team. Eller FIF1 i forkortelse, bare for at gøre forvirringen endnu større.

Ansøgningen om navneskiftet er indgivet til FIA, som vil tage stilling til det. Det er tredje gang inden for lige så mange år, at teamet skifter navn. Først hed det Jordan, som mange nok husker, så en kort overgang hed det Midland, for kort tid efter at skifte til det nuværende Spyker.

"At have en indisk-ejet Formel 1 team på gridden, var noget der blev betragtet som komplet ude af proportioner tidligere," siger Mallya, og fortsætter: "Dette reflekterer det nye Indien og nye økonomiske muligheder."

Eddie Jordan, John Howett og Dr.Vijay Mallya ved et Toyota Party i Monaco

Logoet til det nye team, vil blive holdt i farverne fra det indiske flag, ornage, hvid og grøn, mens man ikke satsede så hårdt på at få en indisk kører til teamet. Narain Karthikeyan var længe en kandidat, og det vides endnu ikke, om teamet vil satse på en ren indisk line-up til 2008.

"Vi har brug for en kører af en vis kaliber, som også kan forbedre præstationen i teamet. Vi kan ikke kun nøjes med rookies...for bedre præstation, må jeg have en kører der har bevist noget," siger Mallya.

"Det er sandt, at en kører gør meget for at øge interessen for en fanklub, og der var bestemt en øget interesse, da Narain Karthikeyan kørte i Formel 1."

Efter hvad Mallya meddeler, skorter det ikke på tilbud fra indiske investorer. Selv er han bestyrelseformand for United Breweries, verdens tredje største bryggeri, samt ejer af Kingfisher Airlines.