• Forside

Prodrive kommer ikke til start i 2008

Det skulle være så flot og stort, men feltets 12. team, Prodrive, må nu erkende nederlaget og stiller altså ikke til start til næste år, når sæsonen sættes i gang i Australien

Af: (@bmf1.dk) d. 6/11 2007 klokken 17:11

Vi ventede og ventede og til sidst blev det som man efterhånden havde forventet: Prodrive, teamet der officielt blev udråbt til feltets 12. team, er ikke i stand til at være klar, når sæsonen starter i Australien, den 16. marts 2008.

Det må være en bitter David Richards der kigger på overskrifterne disse dage. Hans drømme om en tilbagevenden - han var medstifter af BAR Honda teamet - må indtil videre sættes på stand-by.

Udmeldelsen fra McLaren-Mercedes, der egentlig skulle have leveret bilerne til teamet, er at Prodrive ganske enkelt er for sent ude, med hensyn til at købe bilerne.

Er det her en kommende Prodrive? Næ, det er der ikke meget der tyder på efterhånden.

Derudover har FIA nægtet at give Prodrive tilladelse til, at de kunne debutere en gang midt i sæsonen.

Richards er tilsyneladende ikke så skuffet som man kunne tro. Han har endnu tiltro til at han kan køre med McLaren´s 2007-biler, på trods af at reglerne er meget klare: Ingen kundebiler.

David Richards. Teamchef for et team der ikke kommer til start i 2008

Hvorvidt det overhovedet lykkedes teamet at få samlet trådene, vides ikke, men ærgerligt er det? Ikke bare for hele teamet og dets sponsorer, men også for de mange race-fans, der havde glædet sig til at se et ekstra team på gridden.

Vi må vente lidt endnu ser det ud til, og imens kan vi jo så se hvad udfaldet bliver, hvis Williams-teamet gør alvor af truslerne og trækker Prodrive og McLaren i retten. Teamet har truet med sagsanlæg hvis de to teams forsøger at finde et smuthul i reglerne, så handelen kan lade sig gøre.

Vi venter med længsel.