• Forside

Super Aguri får 2 japanske kørere

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/12 2005 klokken 01:12

Det ser nu ud til at Super Aguri Team, der har søgt om dispensation til at køre i Formel 1 i 2006, har kørersammensætningen på plads. Og den bliver rent japansk.


Der har længe verseret rygter om at Takuma Sato, kamikaze piloten fra sidste års BAR-Honda team, nu er endeligt tegnet ind hos Super Aguri Team F1. Men han bliver ikke den eneste japaner, erfares det.


Ifølge Autosport rapporteres det nu, at det andet sæde bliver fyldt ud af Yuji Ide, denne sæsons frontløber i Formula Nippon-serien i Japan. Hvis Aguri får tilladelsen igennem, vel at mærke.


Yuji Ide er 31 år og det man kan kalde japansk formel-veteran. Køreren har dog også kørt i Europa, senest i Frankrigs Formel 3 mesterskab i 2002. Yuji sluttede som nr. 3 i Formula Nippon i 2004.


Årsagen til at Ide pludselig er inde i billedet er klar nok: Japaneren har en pæn pose penge med i form af sponsorstøtte fra den japanske bluetooth producent Mobilecast. Checken menes at være i nærheden af 82 mio. kr., og den slags luner hos et nystartet team.


Foruden Ide menes det, at Sakon Yamamoto og Kosuke Matsuura også kæmper indædt i kulissen for at komme til at styre for det japanske F1-team.


Når det er sagt, er det dog stadig uklart, om Super Aguri Team F1 overhovedet kommer til start i år. Hidtil har det nemlig været fremme, at den japanske softwareproducent Softbank havde en pose penge til Aguri, men den aftale ser nu ud til at være røget i vasken.


I forhold til de andre teams ser det til gengæld fornuftigt ud for teamejer Aguri Suzuki. I dag udtrykte Ferraris teamchef til en tysk avis, at han personligt troede på at FIA vil godkende et nyt team i 2006.


”Der vil komme et nyt team til nytår,” udtaler den 59-årige Todt til Sport Bild. Og den mand plejer ikke at løbe med en halv vind.


Det eventuelle grønne lys bliver i så fald tændt for Super Aguri d. 6. januar 2006.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.