• Forside

Testrapport fra Bahrain

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/2 2006 klokken 11:02

Med 13 dage til løbsstart i Bahrain er der kun en uge tilbage at teste i. Sæsonens næstsidste testuge afsluttedes således i fredags, og skal man tro de resultater ugen sluttede med, så bliver Alonso verdensmester igen.

Renault har arbejdet med aerodynamikken, og fredag fuldendte de deres opsætningstests på Sahkir banen i Bahrain, og melder sig klar til åbningsløbet.

Alonso tilbagelagde sammen Fisichella 193 omgange, og for 3. dag i træk var det med det franske holds nye V8 motor. Alonso og Fisichella adskiltes af Barrichello, der i fredags testede med i BAR-Honda sammen med Anthony Davidson.

Davidson tilbagelagde hvad der svarer til 2 grandprix distancer, og klemte sig ind på en 5. plads.


Williams fokuserede på test af en ny gearkasse. Her med Nico Rosberg bag rattet.

Foran ham placerede Christian Klien sin Red Bull racer, der i fredags testede med David Coulthard. Coulthard havde i modsætning til Kliens fornemme 4. plads endnu en dårlig dag.

Efter 5 omgange måtte Coulthard melde hus forbi. Efter at være vågnet op med en klemt nerve i ryggen, fik Coulthard så store smerter at han blev tvunget til at opgive.

Mens Klien så tog sig af testen på banen, overlod Coulthard sin bil Robert Doornbos, der testede pitstop, uden at gennemføre en eneste omgang.

Hos Williams satte Nico Rosberg 6. bedste tid, og endnu engang var Williams det bedste Bridgestone baserede hold. Rosberg trillede kun 41 omgange, mens Wurz, der overtog bilen fra Mark Webber, formåede over sine 68 omgange kun at sætte 10. bedste tid.

Williams er i færd med at udvikle en ”fejlfri” gearkasse. Det var Wurz opgave at teste denne gearkasse. Han udtaler til Autosport: ”Jeg forventede ikke at være hurtig med de dæk, men jeg fik lavet et godt stykke arbejde og vi fik gennemført nogen lange stræk, hvilket var godt.”

”Vi er over de seneste 2 uger nået meget langt med gearkassen, den er endnu ikke perfekt, men vi er ved at være der. Det var en god test.”

Toyotas Ralf Schumacher har fået smag for japansk motorsport, og i særdeleshed Drifting. Eller sådan kunne det i hvert tilfælde se ud. Han var skyld i endnu et rødt flag, da han spandt af omkring middagstid.

Trulli havde en bedre, men ikke en god dag. Han gennemførte 100 omgange, men måtte endnu en gang sande, at han endte langt fra toppen. Det er efterhånden ved at være nu, hvis Toyota skal finde den hastighed, der i løbet sæsonen, skal give dem deres første sejr.

”Det har været en hård uge. Vi testede dæk til Bahrain og Malaysia, men temperaturen var ikke med os. Vi har kørt både lange og korte stræk, men for øjeblikket ser det ud til at Michelin holdene er hurtigere.

Denne uge bliver sæsonens største testuge, hvor Renault, Mclaren, Honda, Williams, Toyota og Red Bull alle tester på Valencia, for at gøre arbejdet færdigt forud for Bahrain.

Så husk at læse dagens testrapport, her på siden.

Dagens tider:

Placering Kører Team Tid Omgange
1. Alonso Renault 1:14.081 96
2. Barrichello Honda 1:14.422 108
3. Fisichella Renault 1:14.520 97
4. Klien Red Bull 1:14.613 53
5. Davidson Honda 1:15.107 129
6. Rosberg WilliamsF1 1:15.829 41
7. Trulli Toyota 1:16.024 100
8. R.Schumacher Toyota 1:16.288 41
9. Coulthard Red Bull 1:16.687 5
10. Wurz WilliamsF1 1:18.130 68
11. Doornbos Red Bull ingen tid 1