• Forside

Renault frygter ikke ny gearkasseregel

En af de nye tekniske regelændringer, som man ikke har hørt så meget til er en mindre ændring til det tekniske reglement omhandlende gearkasser. Fremover skal de holde fire løb i træk. Måske andre teams frygter den nye regel mere end Renault.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/12 2007 klokken 19:12

I et forsøg på at reducere yderligere omkostninger i den dyre sport kaldet Formel 1 har FIA indført en ’fire løbs holdbarhed’ på bilernes gearkasser. Kun defekte gear må skiftes ud, mens et helt transmissionsskifte vil koste fem placeringers straf.

Renault frygter dog ikke den nye regel. Som Tim Densham fra Renault siger, så har Renault i 2007 haft en formidabel holdbarhed på gearkassen.

“Til at begynde med, så er der indført en større mængde parametre i det tekniske reglement, som vi ikke har andre muligheder end at overholde. Men dette års gearkasse har været helt eminent.”

Renault frygter ikke den nye gearkasseregel

Og med stort set samme gearkasse i den kommende R28, så er det ikke et element Tim Densham eller Renault frygter i 2008.

”Det er ikke vores intention. Den skulle være lige så hurtig som den vi har denne sæson.”

Mon ikke hold som Red Bull Racing mere frygter den nye gearkasseregel. Red Bull Racing har haft deres problemer med deres gearkasse i år. Specielt de såkaldte trinløse/seamless gearkasser har vakt problemer hos flere teams i år.