• Forside

Glædelig jul Heikki – Bekræftet hos McLaren

De sidste par dage har vi beskæftiget os med, hvem der skulle være Lewis Hamiltons partner. Så sent som i går mente Pedro de la Rosa, at han havde en chance. Det havde han ikke. Heikki Kovalainen blev bekræftet af McLaren her til eftermiddag.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/12 2007 klokken 19:12

Heikki Kovalainen er her til eftermiddag blevet præsenteret som ny McLaren kører og holdkammerat til Lewis Hamilton.

Dermed byder 2008 på trio af fantastiske duoer, som med lidt held kan blive en kvartet. McLaren, Renault, Ferrari og måske Williams stiller alle med hurtige og aggressive kørere.

Pedro de la Rosa blev samtidig bekræftet som holdets fortsatte officielle reserve- og testkører, mens Gary Paffett kommer til at fortsætte ude i periferien med et par tests i ny og næ. Martin Whitmarsh præsenterede den nye kørerorganisation.

”Vi havde en del muligheder åbne for os, og som altid ønsker vi at sikre det mest konkurrencedygtige kører line-up vi har kunne samle, og jeg tror Lewis og Heikki skaber en formidabel kombination.”

Sådan har vi set Heikki Kovalainen i 2007. Fra næste år skal vi vænne os til sølvpilene

”Begge har haft gode rookiesæsoner i 2007, og de deler den samme passion for at vinde og være den bedste. Heikki gjorde et stærkt indtryk og Lewis' performance har været formidabel og taler for sig selv. Jeg er sikker på, at de vil presse hinanden på banen og arbejde sammen udenfor banen.”

”Med Pedro som vores primære testkører ved siden af Gary (Paffett, red.), så har vi en virkelig stærk pakke og ser frem til 2008.”

Norbert Haug, Mercedes-Benz Motorsports vicepræsident og motorsportschef ser frem til at arbejde sammen med Heikki Kovalainen.

”Heikki er en talentfuld kører, der viste sine evner igennem hele hans debutsæson i Formel 1 i år. Heikkis mest imponerende kørsel var under det japanske Grand Prix på Fuji, hvor han sluttede to’er til Lewis i meget ekstremt svære betingelser.”

”Han er ikke bare en hurtig kører, men også en af de mest konstante kørere; gennemførende alle på nær det sidste Grand Prix bringer ham i top fem sammen med vores kørere over kørere, der kørte flest omgange i 2007."

"Alle i teamet ser frem til et frugtbart samarbejde. Lewis og Heikki vil være en af de yngre kørerduoer, og jeg er overbevist om, at begge vil være meget stærke og på samme tid meget samarbejdsvillige.”

Heikki Kovalainen præsenteres som McLaren kører 14. december 2007

Heikko Kovalainen siger selv om hans nye arbejdsplads: ”Jeg er begejstret over at slutte mig til Vodafone McLaren Mercedes. Indtil videre er jeg blevet overrasket over den dedikation og det arbejde for at vinde, som man kan mærke over hele organisationer og jeg er meget begejstret over vores fælles fremtid.

"Som finne er det en ære for mig at følge i Mika og Kimis fodspor (bortset fra 2007 har der været en finne hos McLaren siden 1993). Jeg har ikke været så meget sammen med Lewis indtil videre, men ud fra det jeg ved, så tror jeg vi vil arbejde godt sammen og gøre det bedste for teamet.”

Lewis Hamilton sagde om Heikki Kovalainens ankomst til McLaren: ”Jeg ser frem til 2008 og til at arbejde sammen med Heikki som min holdkammerat. Sammen med teamet vil vi gøre hvad vi kan for sikre, at vores mesterskabsudfordring er så stærk og fokuseret som mulig."

"Mit første år i Formel 1 var utroligt og jeg var heldig at tilbringe det med Vodafone McLaren Mercedes og jeg håber, at Heikki vil nyde sit første år med teamet ligeså meget som jeg nød mit.”

Et interview med Heikki Kovalainen kan læses på www.mclaren.com.

Denne weekend skal det første slag mellem Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton stå. Begge deltager i Race of Champions, og nu gælder det håneretten.