• Forside

Super Aguri F1 overlever

Det skulle nu være sikkert. Honda vil igen i 2008 støtte op omkring Super Aguri F1. Det såkaldte Honda B-team ledet af Aguri Suzuki, hvis overlevelse var bestemt af, hvad Honda organisationen besluttede, slipper igennem nåleøjet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/12 2007 klokken 10:12

Super Aguri F1 har siden det viste sig, at teamets største sponsor 'SS United' ikke kunne betale de lovede sponsorbeløb, overlevet ved hjælp af masser af yen og pund fra Honda.

Flere medarbejdere hos Super Aguri har i vintersæsonen fået opsagt deres stillinger, hvilket meget hurtigt blev udlagt som en snarlig konkurs af teamet.

Super Aguri F1 ligger måske nok i England, men den overordnede ledelse af holdet er japansk. Og i Japan lukker man ikke bare et team ned, fordi det flere gange i år drillede Hondas eget fabriksteam.

Det var ellers tydeligt, at da Super Aguri F1 havde pengene, så gjorde de det ofte bedre end fabriksteamet.

Super Agurkens fremtid så længe krum ud. Nu skulle Honda have besluttet, at de igen i 2008 vil bakke op om teamet.

Da de forsvandt midt på sæsonen begyndte teamet at ligne et team, som kørte rundt i 2006. Et team i den triste ende af feltet. Dog er der masser af ære på spil. Honda vandt kampen om den første sejr over Toyota, da Jenson Button vandt i Ungarn 2006.

Super Aguri har også flere podieplaceringer end Toyota, og så har de Honda køreren Takuma Sato siddende hos Super Aguri F1.

Toyota har til gengæld det gamle verdensmesterteam, Williams, under vingerne i form af deres motorsamarbejde, men også ved at det er en Toyota ungdomskører, der kører den ene bil i 2008. Således har Honda slet ikke råd til at lukke Super Aguri F1 ned.

Takuma Sato fejrer Super Aguri´s første point. Spanien 2007

Derfor overlever teamet i år, men det er sandsynligvis på lånt tid. Aguri Suzuki har flere gange i år udtalt, at han leder efter en investor i teamet. Ikke en bidragyder.

Men indtil videre lever Super Aguri F1 i 2008, men om det fortsat bliver med Anthony Davidson ved siden af Takuma Sato vides ikke.

Luca Filippi og Mike Conway nævnes begge som kandidater til Anthony Davidsons sæde.